Çubuk İmam Hatip Lisesi Pansiyonu Tadilatı

Çubuk İmam Hatip Lisesi Pansiyonu Tadilatı

Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonu tadilattan geçirilerek adeta otel konforuna kavuşturuldu.

Lisenin daha önce toplam 100 erkek öğrenciye hizmet eden 5 katlı binanın iç döşemeleri, koğuş sistemindeki yatakhanesi değiştirilerek oda sistemine geçirilirken, boya ve badanasıyla birlikte öğrencilerin kullandığı yemekhane, mutfak gibi tüm birimler tadilattan geçirildi.

Binada daha önce olamayan mescit, misafirhane, kütüphane ve şark köşesi gibi bölümlerin de yapıldığı yurt binasında, öğrencilere adeta 5 yıldızlı otel konforunda porselen tabaklarla kahvaltı ve yemek servisi yapılıyor.

Çubuk Anadolu İmam Hatip Erkek Lisesi Müdürü Emrullah Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve başladıktan hemen sonra pansiyonun fiziki şartlarını iyileştirmek için çalışmalar başlattığını söyledi.

Koğuş sisteminden 4 kişilik oda sistemine geçtiklerini ifade eden Kılıç, şöyle konuştu: 

"Bunun yanında bir öğrencinin ihtiyacı olan etüt odası, kütüphanesi, konferans salonu, mescidi, yemekhanesi, dinlenme odaları, misafirhanesi gibi tüm sosyal donatı alanları yapıldı. Pansiyonun ıslak zeminleri hariç her yeri halıyla kaplandı. Binanın ısı yalıtımı yapılırken, tuvaletler ve banyolar yenilendi. Öğrencilerimizin daha rahat bir ders çalışması için modern etüt odaları yapıldı. Kurumsal bir destekle büyük bir kütüphane ve okuma salonu yapıldı. Ayrıca, öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için ücretsiz kitaplar da dağıtıyoruz. Bir konferans salonumuz olduğu için düşünür, yazar veya bilim adamlarını artık konuşmacı olarak getirerek, öğrencilerimizle buluşturmaya başladık. Eskiden bu imkanlar olmadığı için pansiyon, sadece yatmak için kullanılan bir mekan durumundaydı."

Kılıç, basın mensuplarına etüt odalarını, mescit ve kütüphaneyi, yatakhane ve mutfak ile yemekhane gibi öğrencilerin toplu kullandığı alanları gezdirerek, yapılan çalışmaları yerinde gösterdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.