Çubuk İletişim, Dostluk Ve Sanat Fuarına Görkemli  Açılış

Çubuk İletişim, Dostluk Ve Sanat Fuarına Görkemli Açılış

İstiklal Marşı ve Mehteran Bölüğünün ve B.B Kent Orkestrasının yaptığı muhteşem gösterilerin ardından, Kaymakam Meftun Dallı, Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Başsavcı Hikmet Gürbüz’ün açılış kurdelesini kesmesiyle başladı

""EĞİTİM BİR SOSYALLAŞMA VE PAYLAŞMADIR""

 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mansur Toprak, bu yıl ikincisini gerçekleştirdikleri etkinliğin öğrenciler, öğretmenler ve ilçe için önemine işaret etti. Eğitimin bir soysallaşma ve paylaşma olduğunu hatırlatan Toprak, fuar ile gelecek nesillere kültürel ve sanatsal mirasın önemiyle ilgili bilincin kazandırılmasının hedeflendiğini vurguladı. Yapılan fuar ile öğretmenlerin ve öğrencilerin bir yıl boyunca emeklerinin sergilenmesinin sağlandığını söyleyen Toprak, bir yıl boyunca yaptıkları etkinliklerden ve ilçeye kazandırdıkları değerlerden de bahsetti.

 

""İLÇEMİZİN ÖZ DEĞERLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARACAĞIZ""

 

İmkanları doğrultusunda eğitime destek vermeye çalıştıklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bu ve bunun gibi etkinliklerle ilçenin öz değerlerini ön plana çıkartmaya çalıştıklarını vurguladı. Başkan Özden, yapılan etkinliklerde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"ne destek olunduğunu ve işbirliği içinde hareket edildiğini söyledi. Geleceğin emanetçileri çocuklara her konuda destek olacaklarını vurgulayan Başkan Özden, İstiklal Marşının on kıtasını ezbere okuyan Buse Nur Dağlar ve Çanakkale şiiri ile Şiir Olimpiyatlarında birinci olan Tuğba Sucu"yu başarılarından dolayı kutlayarak birer dizüstü bilgisayarı hediye etti. Özel bir Televizyon kanalının gerçekleştirdiği "Meslekler Yarışıyor" yarışmasın da Sağlık Meslek Liseleri arasında birinci olan Çubuk Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Funda Meryem Fındık, Fatma Panez ve Ebru Dede"ye de birer küçük altın hediye etti.

 

Eğitimin uygulamalı olmasının önemine dikkat çeken Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, nerede bir başarı varsa mutlaka orada uygulamalı eğitimin olduğunu belirtti.

 

Atatürk parkında kurulan fuar, 2 gün açık kalacak. Fuarda ilçedeki okulların tanıtımının yapılacağı stantların yanı sıra kitap, bilgisayar, resim, mahalli yemek, oyun gibi yaklaşık 200 stant bulunuyor. Konserden yarışmaya, sergiden tiyatro şölenine kadar birçok etkinliğin yer aldığı renkli sanat fuarının 30 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan kapanış töreniyle son bulacak.

 

-STANTLAR İLGİ İLE GEZİLDİ

 

            Okulların ve öğrencilerin açmış oldukları stantları gezen Kaymakam Dallı, Başkan Özden ve Başsavcı Gürbüz, öğrencilerden sergiledikleri ürünler ve icatları hakkında bilgi aldılar. Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından tansiyonları ve ateşleri ölçülen protokole daha sonra ilk yardım ve ATT kalp masajı hakkında bilgi verildi.

 

""KALP MASAJINI İLK DEFA ÖĞRENDİM""

 

11. sınıf öğrencilerin verdiği bilgileri ilk defa öğrendiğini söyleyen Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüz, bu bilgilerin her vatandaşın öğrenmesi gereken bilgiler olduğunun altını çizerek, en kısa zamanda kurumunda ilk yardım hakkında eğitim çalışması yapacaklarını ve bu konuda öğrencilerden yardım alacaklarını belirtti.

 

""ÖĞRENDİKLERİNİ PAYLAŞIYORLAR""

 

            Öğrencilerin bir yıl boyunca öğrendiklerini ziyaretçilerle paylaştıklarının altını çizen Kaymakam Meftun Dallı, velilerin stantları gezmelerini ve öğrencileri önemseyerek can kulağı ile dinlemelerini istedi.

 

Fuara İlçe Kaymakamı Meftun Dallı, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mensur Toprak, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gürbüz. İlçe Emniyet Müdürü, bazı daire amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum