Çubuk İlçe Müftülüğünde İlk Resmi Nikah Kıyıldı

Çubuk İlçe Müftülüğünde İlk Resmi Nikah Kıyıldı

Müftülere nikah kıyma yetkisinin verilmesinin ardından Çubuk Müftüsü Muharrem Genç, ilçe müftülüğünde ilk resmi nikahı kıydı.

Müftülük toplantı salonunda yapılan ilk nikah merasiminde, ikinci baharlarını yaşayan çiftin yakınları ile birlikte müftülük yetkilileri hazır bulundu.

Genç, Şaban Akdemir (60) ve Bediha Özdemir'in (60) nikah töreninde yaptığı konuşmada, kanunun kendilerine verdiği yetki kapsamında ilçede ilk kez nikah kıydıklarını belirtti.

Çifte mutluluklar dileyen Genç, sevgi, saygı, sabır ve sadakati her zaman evliliklerinde ön planda tutmaları temennisinde bulundu.

Geçmişte birtakım sorunlar yaşandığını hatırlatan Genç, artık hem resmi nikahı hem de dini nikahı birlikte kıydıklarını ve bunun çok faydalı olduğunu ifade ederek, "Eskiden öncelik dini nikahtı, resmi nikahtı gibi birtakım sıkıntılar yaşanıyordu. Allah razı olsun devlet büyüklerimiz bunu ortadan kaldırdı. Şu anda resmi nikahımızla birlikte dini nikahımızı kıyıyoruz. Herhangi bir yükümlülük olmadan gönül huzuruyla gelinlerimizi, damatlarımızı evlerine, mutlu yuvalarına uğurluyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından Genç, şahitler huzurunda yönetmelikte yazılan merasim metnini okuyarak "Evet" yanıtını aldığı çifte, evlenme kütüğünü imzalattı.

Resmi nikahın ardından yapılan duanın sonrasında Müftü Genç, evlilik cüzdanı geline verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.