Çubuk İlçe Halk Kütüphanesi Öğrenci Akınına Uğradı

Çubuk İlçe Halk Kütüphanesi Öğrenci Akınına Uğradı

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İlçedeki okullardan, Öğretmenler,Öğrencileri kütüphaneyle tanıştırmak ve kaynaştırmak amacıyla İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler.


Her yıl Mart ayının son pazartesi günü başlayan Kütüphaneler Haftası'nın 45 .si Çubuk Halk Kütüphanesin'de kutlanıyor.

45'nci Kütüphaneler Haftası nedeniyle Kütüphanede  tanıtım Teması olarak "Sanal Dünyaya Yolculuk" konusu işlenerek,öğrenciler için kurulan “Bilgi Erişim Merkezi” tanıtılmakta.
İlk olarak 1964 yılında kutlanmaya başlanan "Kütüphaneler Haftası"nın amacının halka okumayı ve kitabı sevdirmek olduğunu belirten Çubuk Halk Kütüphanesi Sorumlu memuru Ömer Yıldırım , haftanın amacının kütüphaneleri halkın daha yakından tanıması ve okuma alışkanlığının kazandırılması olduğunu söyledi.

Yıldırım Şöyle devam etti ¨Kütüphanelerimizin kültürel, ekonomik ve sosyal kalkınmadaki önemini belirtmek, halkın ve öğrencilerin kütüphanelerden ve çeşitli fikir ürünlerinden, eğitici kültürel faaliyetlerinden daha çok yararlanmalarını sağlamak, daha verimli hizmet verebilmek için önlemler almak, yapılanları anlatmak, yapmak istediklerimizi vurgulamak, bu vesile ile kütüphanelerin ve kütüphanecilerin sorunlarını dile getirmek şeklinde özetlenebilir.
Kütüphanelerimiz her yaş ve kültür düzeyindeki okuyucularımızın, her çeşit fikir ürünlerinden, eğitici ve kültürel faaliyetlerinden ücretsiz istifade edeceği; boş zamanlarını değerlendirebileceği yerlerdir.


İlçe Halk Kütüphanesi ile ilgili bilgi veren Halk Kütüphanesi Müdürü Ömer Yıldırım Kütüphane'nin genel durumuyla ilgilide bilgi verdi.

"Çubuk İlçe Halk Kütüphanesi , 20.07.1987 tarihinde Çubuklu okuyucuların hizmetine başlamıştır.
Halihazırdaki Kütüphane binası Çubuk Belediyesine ait olup eski Belediye Düğün salonu yeri olarak da bilinmektedir. Kullanım alanı olarak yaklaşık 140 m2 olarak bir salon ve küçük bir idare odasından ibarettir.Hemen yanında İlçe Seçim Müdürlüğünün çıktığı kısımda Kaymakamlığımızın yeni kurduğu bir İnternet Salonu yer almaktadır. Kütüphanemizde iki memur personel görev yapmaktadır.
Kütüphanemiz Tüm Türkiye”deki Kütüphanelerce yeni kullanılmaya başlayan Milas Otomasyon sistemine hemen geçerek, şimdiye kadar 7.600 adet kitap kaydı tamamlanmıştır.
Herhangi bir yerdeki İnternete bağlı olan bilgisayardan https://www.ekutuphane.org adresine girerek oradan Grup1[A-D] kategorisinden ve ya direk https://212.175.177.133 adresinden sistemdeki tüm kütüphanelerden istenilen kitapları,sorgulayabilmektedirler.Eğer varsa kütüphanedeki rafına kadar görebilmektedirler.

Kütüphane içerisindeki Kitap sayısı ise en son gelen kitaplarla beraber 11.251 adettir. 2008 yılı itibariyle Konularına göre kitaplar ise;

1 Genel Konular (000) 1020
2 Felsefe ve Psikoloji(100) 205
3 Din(200) 279
4 Toplum Bilimleri(300) 1.196
5 Dil ve Dil Bilimi(400) 914
6 Doğa Bilimleri ve Matematik(500) 553
7 Uygulamalı Bilimler ve Teknolojileri(600) 621
8 Güzel sanatlar(700) 779
9 Edebiyat(800) 5.232
10 Coğrafya ve Tarih(900)452
TOPLAM :11.251

Bunların yanı sıra Müdafa-i Hukuk,Değirmen,Yeni Odak,Bir rüyadır ,Kardeş Kalemler , Bizim Aile,Tübitak yayınlarının tamamaı gibi 13 adet Süreli yayınlar,Ansiklopediler ve Oks-Lgs ve Öss ye hazırlık kitapları gibi öğrencilerin ihtiyaç duyduğu kitaplar da mevcuttur.
Kütüphanemiz bir Halk Kütüphanesi olduğu için yediden yetmişe herkese kapısı açıktır. Okuyucular gelip kütüphane içerisinde kitap okuyabilir veya eve ödünç Kitap alabilirler. Ödünç almak için sadece Kütüphanemize üye olunması yeterlidir.Üye olmak için de 16 yaşından küçük olan çocuklar velilerine Üyelik formunu imzalatması,yetişkin dediğimiz 16 yaşından büyükler de kendi imzalayıp Okul veya işyerlerine ya da muhtarlıklara onaylattırarak kullanım kurallarını kabul etmesi yeterlidir.

Ödünç alınan kitapların getirilme süresi maksimum 15 gündür. Bu süre dolduğunda okuyucular isterse bir hafta daha uzatabilirler, daha sonra kesinlikle getirilmesi gereklidir.
Geçtiğimiz 2008 yılı içerisinde kullanıcı tablosunu verecek olursak,

2007 TOPLAM KULLANICI SAYISI
ÇOCUK YETİŞKİN TOPLAM
Erkek 2.657 922 3.579
Kız 2.499 1.631 4.130
GENEL TOPLAM 7.709


Halkımızın özellikle çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin fikir ve yaşama seviyesinin geliştirilmesine, daha bilgili vatandaşlar haline gelmelerine yardımcı olmak dileğiyle 31 Mart-05 Nisan 2009 Kütüphaneler Haftasında Çubuk ilçe Halk Kütüphanemize tüm halkımızı bekleriz .

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.