Çubuk Heyeti Slovakya'ya Gidecek

Çubuk Heyeti Slovakya'ya Gidecek

Ankara'nın Çubuk ilçesi Belediye Başkanı Lokman Özden'inde aralarında olduğu bir heyet, ilçenin kardeş şehri olan Slovakya'nın Sabinov kentine gidecek. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve beraberindeki heyet, Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Mol

Ankara'nın Çubuk ilçesi Belediye Başkanı Lokman Özden 'inde aralarında olduğu bir heyet, ilçenin kardeş şehri olan Slovakya'nın Sabinov kentine gidecek.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve beraberindeki heyet, Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan'ın Özel daveti üzerine, 7-13 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenlenen 'Sabinov Günleri' isimli festivale katılmak üzere Cuma günü Slovakya'ya hareket edecek. 2008 yılında Çubuk Belediyesi ile Sabinov Belediyesi kardeş şehir protokolü imzalanmış ve o tarihten bugüne değin Çubuk ile Sabinov kentleri arasında sosyal ve kültürel etkinlikler yapılmaktadır.

Slovakya'ya yapılacak ziyaret ve kardeş şehir ilişkileri hakkında bilgi veren Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, ziyaretin Slovakya'ya otobüs ile yapılacağını söyledi. Başkan Özden, ' Sabinov Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan'ın özel daveti üzerine ilçemizi, Ankara'yı ve Türkiye'yi temsil etmek üzere Slovakya'ya 05.06.2010 tarihi gecesi gidip 12 Haziranda Allah nasip ederse yurda döneceğiz. Yedi gün sürecek program çerçevesinde, Peter Molcan ve diğer davetli uluslararası delegasyon ile iş adamlarıyla bir araya geleceğiz' diye konuştu. Sabinov Günleri Festivalinin açılışında Türkiye'yi ve Ankara'yı temsilen bir konuşma yapacağını da ifade eden Başkan Özden, ziyarette öğrencilerin folklor gösterileri,spor yarışmaları, resim sergisi gibi aktivitelerinin de yapılacağını kaydetti. Amaçlarının iki ülke ve şehirler arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi olduğunun altını çizen Başkan Özden, ilçelerini sadece Ankara'da değil, yurtta ve dünyada tanıtma gayesi içerisinde olduklarını vurguladı. Başkan Özden, program süresince kendisine belediye meclis üyelerinden, birim müdürlerinden, okul müdürlerinden, basından ve öğrencilerden oluşan bir heyetin eşlik edeceğini ve ziyarete katılacak kendi eşinin ve meclis üyelerinin eşlerinin ücretlerini herkesin kendisinin karşılayacağını da sözlerine ekledi.

Slovakya'ya gidecek heyet şu kişilerden oluşuyor: Belediye Başkanı Lokman Özden ve eşi, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi ve eşi, Belediye Meclis Üyeleri Meral Kayan ve eşi, Ramazan Sarıkaya ve eşi, Sabri Koca ve eşi,İsmail Özdemir, Ömer Aydın, Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Aysel Neşeli, Çubuk İlköğretim Okulu Müdürü Gazi Aydos, Anadolu Hayri Aslan Meslek Lisesi Müdürü Çetin Sümer, İngilizce öğretmeni Tuğba Duğan, Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Hüseyin Yiğiner, Çubuk Kent Konseyinden Filiz Çayır, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları öğretmeni Zehra Uzun, Anadolu Hayri Aslan Meslek Lisesi Müdürü öğrencilerinden Simge Kuzukıran, Ayşegül Aydos, Semanur Kaynartaş, Büşra Demirhan, Seçil Şen,İlkay  Ok,İlkay  Duruk, Kadriye Diler, Merve Asar, Merve Berber, Emine Şahbudak, Münevver Topcu ve Elif Öztürk.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum