Çubuk Heyeti Sabinov Şehrinde

Çubuk Heyeti Sabinov Şehrinde

Kardeş şehir Slovakya'nın Sabinov kentinde bir dizi etkinliğe katılacak olan Çubuk heyeti, 2 gün süren kara yolculuğunun ardıdan şehre ulaştı.

 

Çubuk Dernekler Federasyonu (ÇUDEF )Başkanı Recep Taş, Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Zeki Avan ve birim müdürlerinden, basından, öğretmenlerden ve öğrencilerden oluşan heyeti Slovakya'nın Sabinov kentinde Belediye Başkanı Ing. Peter Molcan, Başkan Yardımcısı Jozef Macısak, Eğitim ve Kültür İşleri Müdürü Vlasta Znancova ile öteki yetkililer karşıladı.

Sabinov Belediye binasında heyeti kabul eden Molcan, daha önce karşılıklı yapılan ziyaretler hakkında bilgiler verdi.

Heyete Sabinov'da kaldıkları sürece yapılacak program ve etkinlikler hakkında da bilgi veren Molcan, "Hepiniz Sabinov-a hoş geldiniz. Kaldığınız sürece birlikte farklı etkinlikler yapabileceğimiz güzel bir program hazırladık. Şehrimizin ve ülkemizin güzel yerlerini görmenizi sağlayacağız. Umarım burada kaldığınız sürece güzel anlar geçirirsiniz" dedi.

Sabinov ve Çubuk şehirleri arasında yaşanan kardeş şehir etkinliklerinin önemine de değinen Molcan, iki farklı kültürlere sahip iki toplumun birbirlerinin tanıma fırsatı yakalayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Kardeş şehir projesi başlaması ile birlikte Türkiye'ye birçok defa ziyaret yaptık. Konya'ya gidipMevlana'ya tanıdık. Bunun üzerine Mevlana ile ilgili birçok araştırma yaptık. Bursa'ya ve Ankara'ya giderek birçok tarihi ve turistlik mekanları ziyaret ettik. Anıtkabir'i, Hacı Bayram Veli ve Kocatepe Camileri gibi bir çok önemli yeri görme ve tanıma imkanımız oldu. Sadece ben değil her yıl götürdüğümüz öğrencilerimiz ve heyet de bu önemli yerleri tanıma imkanı buldu ve oradan dostlar edindi. Türkiye çok güzel ve etkileyici ülke, gezilip görülmesi gereken bir ülkedir." dedi.

Daha sonra heyet adına konuşan ÇUDEF Başkanı Recep Taş da Sabonov'a gelmeyi çok arzuladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Çubuk'ta bulunan en büyük sivil toplum örgütünün başkanı olarak bend e gelmek istedim ama bu güne kadar nasip olmadı. Bu yıl Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden'in daveti üzerine kentinize geldim. Sabinov hakkında bir araştırma yaptım. Sabinov hakkında herkes olumlu şeyler söylediler. Onların söylediklerinden benim çıkardıklarım şöyleydi; sosyal, siyasal, ekonomik olarak hızlı geçişler yaşayan bir ülkenin, çok güzel, temiz bir ilçesi olduğu ve bütün bu geçiş süresindeki problemlere rağmen son derece onurlu ve değerli insanlardan oluşan bir toplum. 'Böylesi insanlardan oluşan bir toplumda kendini evinde gibi hissedeceksin' demişlerdi. Yanılmadıklarını gördüm ve gerçekten şuanda sevgi dolu insanlarla beraberim. Ayrılırken, unutulmayacak hatıralarla döneceğimi ve şimdiden üzüleceğimi söyleyebilirim. İyi ki bu kardeş şehir ilişkisi olmuş ve iyi ki sizler varsınız."

Türkiye'den gelen hediyeleri ve ofisindeki Türk Bayrağı ile Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'le çekilmiş fotoğrafları da gösteren Molcan, belediyenin birimleri ile meclis salonunu davetlilere gezdirdi.

Zeki Avan da Türk lokumu ve Türk kahvesi hediye edildi.

Yayıncı: Bilal Yakınbaş - Ankara

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum