Çubuk Hayvan Pazarı Yenileniyor

Çubuk Hayvan Pazarı Yenileniyor

İç Anadolu’nun en büyük canlı hayvan pazarı olan Çubuk Canlı Havan Pazarına modernizasyon çalışmaları başladı.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, hayvan pazarın da bulunan eksikliklerin giderilmesi ve daha modern bir ortamda hizmet vermesi için yeni düzenlemelerin başladığını belirterek konuyla ilgili şunları kaydetti:

 
""Yıllardır bazı noktalarda eksikliği hissedilen ve pazar olarak kullanılan alanda yaptığımız çalışma sonucu yağmurdan, çamurdan ve çeşitli olumsuzluklardan hem vatandaşlarımız hem de hayvanlarımız korunmuş olacaktır. Bugüne kadar ihmal edilen bu konularda hem pazar esnafı hem de müşterileri mağdur olmuştur. Önümüzdeki ay yeni düzenlemeler ile birlikte bakım ve onarımı da tamamlanarak tam kapasite hizmete girmesi planlanan pazar da hayvanların alım ve satımı, giriş ve çıkışları, hayvanların muayenesi, salgın hastalıklarla mücadele gibi konularda Avrupa standartlarını yakalayacağımıza inanıyoruz""dedi.

Daha önce koyun pazarı olarak bilinen yerin vatandaşa ait olmasından dolayı belediyenin her hangi bir yatırım yapmamış olması nedeniyle denetimlerin eksik yapılmasına neden olduğunu belirten Özden, yeni uygulama ile belediyeye ait yerde koyun pazarı oluşturulduğunu söyledi. Pazar içerisinde bulunan gıda satış yerlerinin de pazarın dışına çıkarılması sureti ile insan sağlığına uygun hale getirileceği, pazar zeminindeki bozuk olan yerlerin tamiratı yapılarak su drenajları ile zeminin düzeltildiği, hayvan padoklarının (hayvan bekleme yerleri) ışıklandırılacağı ve araç rampalarının sayılarının artırılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.