ÇUBUK HALKI METRO İSTİYOR

ÇUBUK HALKI METRO İSTİYOR

Çubuklu İşadamı ve ÇUDEF Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Ülge, Esenboğa Havaalanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne kadar gidecek metronun mutlaka Çubuk’a kadar gitmesi gerektiğini söyledi.

ÇUBUK HALKI METRO İSTİYOR

Çubuklu İşadamı ve ÇUDEF Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Ülgü, Esenboğa Havaalanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne kadar gidecek metronun mutlaka Çubuk’a kadar gitmesi gerektiğini söyledi.

Çubuk’tan Ankara'ya günlük yaklaşık 25 bin kişinin gidip geldiğini kaydeden Yakup Ülgü,  Esenboğa Havaalanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne kadar gelecek olan metro hattı projesine Çubuk merkezinin de alınması gerektiğini vurguladı.

-HAVAALANI METROSU ÇUBUK’A KADAR GELSİN

Çubuk’tan Ankara'ya her 10 dakikada bir araç kaldırıldığı halde bütün araçların tıklım tıklım dolu gittiğini vurgulayan Ülgü, " Ulaştırma Bakanlığı tarafından Esenboğa Havaalanına kadar yapılacak hafif raylı metro sisteminin ilçe merkezine kadar uzatılması gerekmektedir. Metronun ilçeye kadar uzatılması hem ulaşım sorununu köklü bir şekilde çözüme kavuşturacak, hem de ilçenin makus talihinin değişmesine neden olacaktır. Tüm ilçe halkı da metroyu istiyor. Bu isteğin oluşmasında herkese görev düşüyor. Özelliklede ilçedeki siyasilere, sivil toplum kuruluşlarına ve gazetecilere çok büyük görev düşmektedir. Bu konuda aşınmadık kapı bırakılmamamıdır” dedi.

ÇUDEF olarak kendilerinin bu konudaki ilçenin talebini bölge milletvekillerine iletmeye başladıklarını anlatan Ülgü, “Çubuk nüfus bakımında her geçen gün sayısı artıyor. Ayrıca ilçe nüfusunun büyük bir kısmı istihdam için Ankara’ya gidiyor. Metroyla birlikte bu sayı daha da çok artacak. Bunun için tüm sorumluluk sahibi insanları metro konusunda göreve davet ediyoruz. Herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır’’ diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum