Çubuk Halk Oyunları Ekibinden Slovakça Şarkılar

Çubuk Halk Oyunları Ekibinden Slovakça Şarkılar

Slovakya'nın Sabinov şehrinde düzenlenen 'Slovak Günleri' etkinliklerini katılan Ankara'nın Çubuk ilçesindeki Halk Oyunları Ekibi, söylediği Slovakça şarkılarla büyük alkış aldı.

 Çubuk'un 'kardeş şehir'i Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan'ın daveti üzerine 'Slovak Günleri' festivaline katılan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden ve beraberinde ilçenin Halk Oyunları Ekibi'ni de götürdü.

Sabinov Kültür Merkezi'nde ve festival alanında yapılan kutlamalarda sahneye çıkan Çubuk Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi, çeşitli yörelerden oyunlar sahnelediler. Büyük beğeni gören halk oyunları gösterisinin ardından Slovakça şarkılar söyleyen Halk Oyunları Ekibi, davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.

Festivalde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Sabinova'da dostlarının ve kardeşlerinin olduğunu belirterek, 'Biz bundan sonra bu kardeşlik ilişkilerimizi sadece kültürel anlamda değil, ekonomik ve eğitim alanlarında da devam ettirmek istiyoruz. Attığımız bu adımlarla Sabinov'da esnaflık, ticaret yapacak ve üniversitede okuyacak Türkler olacak. Ben bu kardeşliğin mimarı olan Sabinov Belediye Başkanı Peter Molcan'a teşekkür ediyorum' dedi.

Sabinov'un tarihi ve doğal güzelliklere sahip bir kent olduğunu vurgulayan Özden, Sabinov'dan çok etkilendiklerini de sözlerine ekledi. Daha sonra Özden, Halk Oyunları Ekibi ile hatıra fotoğrafı çektirirken, Peter Molcan da öğrencileri tek tek tebrik etti.

Halk Oyunları Ekibi, Sabinov'da bulundukları bir kaç günlük süre içerisinde dinledikleri bazı Slovakça şarkıları ezberlediklerini dile getirerek, bunu sahnede seslendirerek Sabinovlulara hoş bir sürpriz yaptıklarını aktardılar.
4.20100615000300.jpg5.20100615000336.jpg1.20100615000129.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.