ÇUBUK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ

ÇUBUK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ YIL SONU SERGİSİ

Çubuk Halk Eğitim Merkezi (HEM) tarafından düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerce üretilen kıyafetler, öğrencilerin mankenlik yaptığı defileyle tanıtıldı.

Belediye konferans salonundaki etkinlikte konuşan Çubuk HEM Müdürü Recai Özdemir, hayat boyu eğitim hedefiyle çeşitli kurslar düzenlediklerini, kamu kurum ve kuruluşuyla işbirliği içinde faaliyet sürdürdüklerini, bu dönem mesleki, beceri geliştirme, el sanatları, giyim, cilt bakımı olmak üzere 180 dalda açılan kursa yaklaşık 3 bin 400 kursiyerin katıldığını belirtti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da, kursiyerlerin eserlerinin kendilerine gurur verdiğini ifade ederek, "Bu başarılı çalışmalarından dolayı Halk Eğitim Müdürü ve çalışanları ile kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum. Yapılacak her türlü çalışmalara belediye olarak biz de destek vereceğiz." dedi.

Okuma yazma kursu ve Suriyeli mültecilerden Türkçe konuşma, takı tasarım kurslarına katılan kursiyerlerden bazıları da duygu ve düşüncelerini aktardı.

Konuşmaların ardından kursiyerlerin eğitim döneminde, resim, dantel, örgü, nakış, kağıt rölyef, iğne oyası, takı tasarımı, oymacılık, ebru, seramik ve ahşap boyama gibi değişik dallarda yaptıkları eserlerin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

 

Açılışta, okuma yazma, spor ve halk oyunları gibi kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri törenle verilirken, kursiyerlerin ürettiği klasik ve abiye kıyafetler, gelinlik, Osmanlı kıyafetleri, saray kıyafetleri de Hayri Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin mankenlik yaptığı defilede sergilendi.

Etkinliğe, Çubuk Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yıldırım, Çubuk Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle, Çubuk Muhtarlar Dernek Başkanı Burhan Şan, eski belediye başkanlarından Adem Tuğluca ile vatandaşlar katıldı.

sergi1-vert.jpgsergi-vert.jpgsergi2-vert.jpgsergi3-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.