ÇUBUK “GÜZEL ADAMLAR”I AĞIRLADI!

ÇUBUK “GÜZEL ADAMLAR”I AĞIRLADI!

Ülkemizin edebiyat ve düşünce dünyasının tanınmış şahsiyetlerinden Nuri Pakdil, Atasoy Müftüoğlu, Hüseyin Su ve arkadaşları Karagöl'de piknikte bir araya geldiler.

Ülkemizin edebiyat ve düşünce dünyasının tanınmış şahsiyetlerinden Nuri Pakdil, Atasoy Müftüoğlu, Hüseyin Su ve arkadaşları Karagöl'de piknikte bir araya geldiler.

Bir dönemki hayatları TRT'de dizi olarak yayınlanan İslami düşünce ve edebiyat dünyasında “Yedi Güzel Adam” olarak bilinen seçkin şahısların “Abi”si Nuri Pakdil; ülkemizin tanınmış İslamcı aydını Atasoy Müftüoğlu; Edebiyat Dergisi, Mavera dergisi çizgisinde onsekiz yıldır yayın yapan HECE Dergisinin Editörü ve başarılı öyküsücü Hüseyin Su, yazar ve eski Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, yazar Ali Ulvi Temel ve Ali Karaçalı Çubuklu dostları ile Karagöl'de güzel bir gün geçirdiler. Kahvaltı ile başlayıp mangal, her daim çay ve sohbet ile devam eden pikniğe Kaymakam Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Kalecik Milli Eğitim Müdürü Durali Somuncu, bazı eski milletvekilleri, yazarımız Şakir Arıkan, Çubuk ve Ankara'dan davetliler, Karagöl'deki Orman ve Belediye çalışanları katıldı.

Nuri Pakdil, lise yıllarında çıkardığı Hamle dergisi ile başladığı yazı hayatında eserleri, çevirileri kadar, zamana ve mekana direnen tavır dili ili önce yakın çevresini, sonrada fikir ve yaşam kaygısı duyan insanları etkiledi. Özellikle Şubat 1969’da Cahit Zarifoğlu’nun Yedi Güzel Adam şiirine konu olan bu güzel insanlarla çıkarttığı ve Aralık 1984 yılana kadar yayınına devam eden Edebiyat Dergisi, onlarca tanınmış maneviyatı yüksek yazar ve düşünürün yetişmesi için bir okul oldu. Allah ve Resulullah aşkını kromozomlarına kadar hisseden Pakdil’in, İslam ülkelerinin düştüğü yerden ancak edebiyatla, düşünce dünyasının gerçek yaşama vucudiyet vermesi ile mümkün olduğuna inanan çizgisi bugün devleti yöneten kadroların takdirini ve kısmen de olsa kabulünü derc olmuştur.

Dostlarının “Irmağın İçli Sesi” olarak isimlendirdiği Atasoy Müftüoğlu, Necip Fazıl’ın Büyükdoğu mecmuasında başladığı İslami sorgulama sürecine yaklaşık altmış yıldır hala ilk günkü diriliğinde ve zihin açıklığında devam ediyor. Özellikle Firak ve Vakti Kuşanmak kitaplaryla İslami düşünce dünyasında belirginleşen ve öne çıkan kişiliği ve kimliğin sahibi Müftüoğlu; üç yüz yıllık sömürge sistemine karşı sürekli ve sürdürelebilir İslami uyanışın zihinsel analizlerini ve karşı karşıya olduğu açmazları yirmiyi aşkın deneme kitabında farklı boyutları ile ele alarak özellikle yeni kuşaklara seslenmeye devam ediyor. Atasoy Müftüoğlu değişik dergi, yayın organlarının yanında Yeni Şafak gazetesinde de yazmaya devam ediyor.

Türkçe’nin kültürel ve düşünsel mirasını birlikte solumanın, duygu, fikir ve ifade ortaklığı ile açılan edebi hayatımızın son sancaktarlarından olan ve bir dönem Çubuk’ta da öğretmen olarak görev yapan Hüseyin Su, HECE Dergisi ile aldığı bayrağı, bu çizgide katkı sağlayan eski ve genç düşünür, edebiyatçı arkadaşları ile başarı ile taşımaya devam eden bir yazardır. Öykü sayıları da çıkartan derginin, özellikle senede iki defa yayınlanan özel sayıları, konusunda paha bulunmaz çalışmaları ortaya koymakta.

nuri-pakdil01-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.