Çubuk Görücüye Çıkıyor

Çubuk Görücüye Çıkıyor

Çubuk’ta festivalden önce turşular dünya piyasasına görücüye çıktı.

Ünlü Çubuk turşusunu salatalık hasadının başlaması ile birlikte, Belediye Başkanı Lokman Özden, Avrupalı gençler ile birlikte önce salatalıklar toplandı sonra uygulamalı olarak turşu kurdu. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Avrupalı gençler ve basın mensupları tarafından toplanan natürel salatalıklardan turşu kuruldu.

                             FESTİVALE DÜNYA DAVET EDİLDİ

Çubuk"ta kültürlerin buluştuğu, 24 – 27 Eylül 2009 tarihinde yapılacak olan Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali nedeniyle çok sayıdaki ulusal ve yerel basın mensuplarına cevap vererek,  festivalle ilgili bir brifing verdi.

Konuk basın mensuplarına salatalık tarlaları gezdirildi. Çubuk Belediye Başkanı Özden tarlada çalışan işçiler ve Avrupalı gençler ile beraber salatalık topladı.Dünyaca ünlü Çubuk turşularının sırrını ve imalat aşamasını yerinde görmek İçin imalathaneler gezildi. Hazırlanan turşular Avrupalı gençlere hediye edildi.Lahana ve kırmızıbiber turşusundan oluşan Türk bayrağı motifi ilgi odağı oldu. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, kurulan turşunun ardından 24 ve 27 Eylül 2009 tarihleri arası yapılacak 5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali etkinlik programını basına tanıttı.

KÜLTÜRLER BU FESTİVALDE BULUŞACAK

İftarı basın mensupları ve Avrupalı gençlerle birlikte yapan Lokman Özden konuşmasında şunları söyledi; “Çubuk turşu diyarıdır. Turşunun yanında Çubuk eti, Çubuk vişnesi ve Çubuk Agat taşı olmaz üzere birçok değerleri vardır. Çubuk"ta kültürler bu festivalde buluşacak. Çubuk 2 barajı, Kavşakkaya barajı, volkanik Karagöl, sıcak suyu olan Melikşah ilçemiz sınırları içinde bir doğa harikalarıdır. Çubuk metropolün yıldızı olacak namzet bir ilçe. Tüm dünyayı, Türkiye"yi ve Ankara"yı ilçemize festivalimize davet ediyorum” diye konuştu.

Program sonunda Avrupalı gençler seğmen oyun havası gösterisi yapılarak çeşitli armağanlar ve Türk bayrağı hediye edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.