ÇUBUK GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NİN “BİRİNCİ AB PROJESİ”  TAMAMLANDI

ÇUBUK GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ’NİN “BİRİNCİ AB PROJESİ” TAMAMLANDI

Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Viranşehir İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında hazırlanan, “Acil Tıp Hizmetlerinde Tiriaj Uygulamaları” adlı AB (Avrupa Birliği projesinin 1. Yurtdışı Hareketlilik Faaliyeti tam

Şuayip YAMAN

Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Viranşehir İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında hazırlanan, “Acil Tıp Hizmetlerinde Tiriaj Uygulamaları” adlı AB (Avrupa Birliği projesinin 1. Yurtdışı Hareketlilik Faaliyeti tamamlandı.

  Viranşehir İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde hazırlanan ve Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yerel ortak olarak katıldığı 2014-1-TR01-KA102-005814 “Acil Tıp Hizmetlerinde Triaj Uygulamaları” adlı ERASMUS+ Mesleki Eğitim Projesinin 1. Yurtdışı Hareketlilik Faaliyeti tamamlandı.

19 Nisan-09 Mayıs 2015 tarihleri arasında Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de gerçekleşen 21 günlük yurtdışı faaliyetine Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yanı sıra Yozgat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Emirdağ Gülsüm Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de katıldılar.

Proje ortağı her okuldan 10 öğrenci ile 1 öğretmenin katılımcı olarak yer aldığı hareketlilik faaliyetinde toplam 30 öğrenci + 3 öğretmen katılımcı olarak yer aldılar. Katılımcılar acil tıp hizmetleri alanında eğitim ve staj faaliyetlerine katıldılar.

Proje katılımcıları eğitim ve staj faaliyetinin dışında, ‘Acil Tıp’ alanında faaliyet gösteren sağlık kuruluşları ve bu alanda eğitim verilen mesleki eğitim kurumlarına düzenlenecek teknik gezilere katılarak uygulamaları yerinde görme imkânına sahip oldular.

Proje faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Çubuk Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İsmail YILDIZ; “Öğrencilerimiz 21 günlük yurtdışı faaliyeti süresince hem mesleki alanda hem de sosyal ve kültürel alanda çok önemli deneyim kazanma şansına sahip oldular. Okulumuzda aldıkları mesleki eğitimlerini Avrupa düzeyinde geliştirme imkânı yakaladılar.

Öğrencilerimiz katıldıkları eğitim ve staj faaliyeti sonunda uluslar arası düzeyde uygulanan ‘Triaj’ uygulamalarını yerinde görerek bu alanda deneyim kazandılar. Faaliyet sonunda aldıkları sertifikalar sayesinde de edindikleri mesleki yeterliliklerin Avrupa düzeyinde tanınırlığı sağlanacaktır.

Katılımcılarımız kişisel anlamda ‘Avrupa Vatandaşlık Bilinci’ geliştirme anlamında önemli kazanımlar edinirken, proje ortağı okullar da kurumlarına Avrupa Katma Değeri sağladılar” dedi.

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

                      

 

 

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.