Çubuk Festivali'nde Özbek ve Tacik Pilavı Dağıtıldı

Çubuk Festivali'nde Özbek ve Tacik Pilavı Dağıtıldı

Çubuk'ta bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Çubuk Kültür Festivali’nde Özbekistan ve Tacikistan Büyükelçilikleri tarafından Özbek ve Tacik pilavı dağıtıldı.

"10. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali" kapsamında festival alanında Özbek ve Tacik pilavı dağıtıldı. Özbekistan ve Tacikistan Büyükelçilikleri tarafından ayrı ayrı organize edilen etkinlikte yaklaşık 800 kişiye Özbek ve Tacik pilavı dağıtıldı.

Festival alanında vatandaşlara Özbek pilavı dağıtan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, festival alanına gelen misafirlerle bir süre sohbet etti.

Festivalin bu yıl 10'uncusunu düzenlendiğini hatırlatan Başkan Acehan, "Bu yıl özellikle Türk devletlerinden yoğun bir katılım ve ilgi var. Sağ olsunlar festivalimize destek vermek için kendi ülkelerinin lezzetlerini festivalimize taşıdılar. Bu yıl ki festivalimizin konseptini kardeşlerimizin de katılımıyla farklı bir noktaya taşıdık. Festivalimizde turşumuzun yanında dünden bugüne kendi kültürümüz ve Türk dünyasındaki kardeşlerimizin kültürleri ve sanat eserleri gibi her alanda çok yoğun bir gösteri var" diye konuştu.

Pilavdan tadan Ümit Polat ise "İlk defa böyle güzel bir pilav tattım. İki tabak yemekten kendimi alamadım. Bizimle birlikte gezen misafirlerimiz de çok beğendi" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.