Çubuk Festivali İlçe Esnafına Bayram Ettirdi

Çubuk Festivali İlçe Esnafına Bayram Ettirdi

Çubuk’ta yapılan ‘6. Uluslararası Çubuk Kültür Festivali’ esnafı ve katılımcıları bayram ettirdi.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, festivalin ilçe esnafına ve ilçeye sosyo ekonomik anlamda çok büyük katkı sağladığını söyledi. Dört gün süren festivalin her gününün dolu dolu geçtiğinin altını çizen Başkan Özden, Çubuk halkının ve esnafının festivalden oldukça memnun kaldığını söyleyerek, güzel bir festival geçirdiklerini ve herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını söyledi.

 

-’’300 CİVARINDA STANT AÇILDI’’-

    

Festival komitesi ile birlikte festival değerlendirme toplantısı yapan Başkan Özden, festivalle ilçe kültürünü ve güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

’’Yapılan referandum ve Ramazan bayramının hemen ardından festivalin yapılması gibi birkaç etkenin olmasına rağmen düzenlediğimiz ‘6. Uluslararası Çubuk Kültür Festivalimizde çok başarılı olduğumuza inanıyorum. Belediye çalışanlarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, ilçe esnafımızın, vatandaşlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın festivali benimsemesi ve sahiplenmesi festival organizasyonunda başarılı olmamızı sağlayan en büyük etkendir. Festivalimiz, birçok il ve ilçe festivalinden çok farklıdır. Bizim festivalimizde ilçeye çok büyük ekonomik girdi sağlandığı gibi, kültürlerin buluşması ve ilçe tanıtımı yapılmaktadır’’ dedi

 

İlçe genelinde yerleşik esnafın iş yerlerinin haricinde 300 civarında stant açıldığını anlatan Başkan Özden, festivalde satılan ürünlerle ilçe ekonomisine de önemli katkı sağladıklarını ifade etti.

 

-’’FESTİVAL İLÇE ESNAFINA BAYRAM ETTİRDİ’’

 

Yüz binlerce insanın festival için ilçe dışından Çubuk’a akın ettiklerini söyleyen Çubuk Muhtelif Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Gafur Zengin, ilçede bu yıl 6'ıncısı düzenlenen ’’ Uluslararası Çubuk Kültür Festivali’’nde 150 ton civarında turşu, 5 ton civarında turşu suyu, 5 ton civarında domates ve suyu, 150 ton kavun, 10 ton havuç suyu, 10 ton civarında erişte, 5 ton civarında tarhana, 5 ton yakın baklava, 10 ton et, 2 ton sucuk, 2 ton tavuk eti pastırma ve 15 Bin TL’lik Çubuk Agat taşı satışı olduğunu bildirdi.

 

Zengin, dört gün süren festivalin güzel bir ortamda geçtiğini, Çubuk halkının ve esnafının festivalden oldukça memnun kaldığını söyledi.

             

Festivale gösterilen ilgi karşısında çok mutlu olduklarını dile getiren Zengin, festivalin güzel geçmesi için tüm görevlilerin yoğun gayret gösterdiğini belirterek, festivale katkı sağlayan başta Belediye Başkanı Lokman Özden’e ve herkese esnafı adına teşekkür etti.

 

            Çubuk Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yalçın’da Çubuk Festivali’nin artık kabuğuna sığmadığını ifade ederek, ilçenin daha büyük bir festival alanına ihtiyacının olduğunu kaydetti. Yalçın, önümüzdeki yıl yapılacak festival içinde Çubuk Kent Konseyi olarak şimdiden hazırlıklar yapmaya başlayacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.