Çubuk Ev Tipi Turşuculuk Projesi Kabul Edildi

Çubuk Ev Tipi Turşuculuk Projesi Kabul Edildi

- Çubuk Turşusuna Ankara Kalkınma Ajansı’ndan 642 bin TL Destek Geliyor

Sosyal sorunların çözümünde yenilikçi yöntemler mali destek programı çerçevesinde Çubuk Belediyesi tarafından hazırlanan ve Ankara Kalkınma Ajansı’na sunulan ‘Çubuk Ev Tipi Turşuculuk ve Kırsal Kalkınma Projesi’ kabul edildi.

Ankara Kalkınma Ajansı ile proje protokolünün imzalandığı müjdesini veren Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bu proje; sadece Türkiye’de değil dünyanın birçok yerinde bilinen Çubuk Turşusu’nun kalite ve lezzetinin daha da çok artırılacağını ve üreticilere yönelik örnek çalışmalar yapılacağını söyledi. 

İlçede turşu sektörünün hızla büyüdüğünü ve ilçeye büyük bir ekonomik girdi sağladığını anlatan Başkan Acehan, projeyle kurulacak atölyenin bu sektöre yeni atılmak isteyenlere bir okul gibi eğitim vereceğini ve devam edecek üreticilere de rehberlik edeceğini aktardı.

Ankara Kalkınma Ajansının ‘Çubuk Agat Taşı’ projesinden sonra ‘Çubuk Turşusu’ ile ilgili projenin kabul edilmesinin sevindirici olduğunu vurgulayan Başkan Acehan, “Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Arif Şayık ile proje protokolünü imzaladık. Bilindiği üzere turşu sektörü özellikle ilçemizde düzenlenen festivallerle birlikte hızla büyüdü. Adı ve tadı sadece Türkiye genelinde değil yurtdışına kadar uzandı. Bizde belediye olarak bu lezzeti ve tadı koruyarak, geliştirerek gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Ayrıca turşuculuk sektörüne de nitelikli işgücü yetiştirilerek hem ilçemizde yeni bir istihdam kapısı açılacak, hem de turşu sektörünün üretim kapasitesinin artması sağlanılacak. Proje kapsamında belediyeye ait soğuk hava deposu yeniden dizayn edilerek, bir kısmı atölyeye çevrilecek burada uygulamalı eğitimler verilecektir” dedi.

Projeye verdikleri desteklerden dolayı Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık’a ve ajans çalışanlarına teşekkür eden Başkan Acehan, eğitim almış kişilerin turşucuk sektörlerde iş bulabileceği gibi değişik desteklerle de kendi atölyelerini açarak ev tipi turşu üretimine başlayabileceklerini sözlerine ekledi.

Çubuk Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma ise,  “Ankara Kalkınma Ajansına sunulan ‘Çubuk Ev Tipi Turşuculuk ve Kırsal Kalkınma Projesi’ne 642 bin TL destek aldık. Proje kapsamında alınacak mali destekle soğuk hava deposu tadilatı yapılarak, turşu üretiminde kullanılacak çeşitli ekipmanlar alınırken, aynı yerde 12 ay boyunca uygulamalı eğitim verilecek. Doğal ürünlerden hijyenik ortamlarda turşu üretimi yapılırken, üretimden olgunlaşma dönemine kadar olan sürede de soğuk hava deposunda muhafaza edilecek. Daha sağlıklı ve daha hijyenik olması nedeniyle proje kapsamında turşular cam kavanozlarda ve küplerde kurularak satışa sunulacak”diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum