Çubuk Dünya'ya Ev Sahipliği Yapıyor

Çubuk Dünya'ya Ev Sahipliği Yapıyor

Uluslar arası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali kalabalık protokol ve davetli topululuğun katılımı ile başladı. Festival Gazi Üniversitesi Çubuk yerleşkesi önünden başlatılan ve festival alanına kadar süren kortej yürüyüşü ile start aldı.

ÖZDEN, “HERKESİ BEKLİYORUZ”
Festival dolayısıyla duygularını gazetemize açıklayan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, dünyaca meşhur turşu tanıtımının yapıldığı festivalde uluslar arası kültürlerinde yarıştığını belirterek, “ Çubuk Ankara"nın kuzeyinde tarihi yönüyle de keşfedilmeyi bekleyen bir metropol ilçe olma yolundadır. Çubuk bunu hak ediyor. Ayrıca turşumuz tamamen organik olup, eşi ve benzeri olmayan bir tada sahiptir. Dünyada patentli tek turşusu Çubuk"tadır. Dört gün sürecek festivalimize dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen kültür sanat elçileri var. Bunun yanı sıra yurdumuzdan ses ve saz sanatçıları konserler verecek, gösteriler yapacaklar. Herkesi Çubuk"a bekliyoruz” dedi.

PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ
5."si Uluslar arası Turşu ve Kültür Festivalinin ilk günkü açılış programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Pursaklar Kaymakamı Dr. Ahmet Cengiz, Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı,Çubuk Emniyet Müdürü Ahmet Ergün Doğdu ,Çubuk Müftüsü Ali Canbolat,Ak Parti İlçe Başkanı Tuncay Acehan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu,Aski Genel Müdürü Kamil Kılıç,Ak Parti Grup Başkan Vekili Ayhan Yılmaz,Ankara Sanayi Odası(ASO)Başkanı Nurettin Özdebir, Ak Parti Ankara il Başkan Yardımcıları Nail Çimen, Nazif Ercan, Bekir Eren, Hüseyin Aydın, Mesut Bayat, yönetim kurulu üyeleri Erhan Yüngül, Mustafa Başer, Barış Kurt, kalabalık yerli ve yabancı davetli topluluğu katıldı.

TANRIVERDİ, “BAZI TURŞULARI BURADA GÖRDÜM”
Yürüyüş korteji festival alanına girdiğinde Benli Turşuculuk firmasının Hasan Hüseyin Benli tarafından protokole turşu ikram edildi. Ak parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi kendisine ikram edilen turşuyu basın mensupları ile paylaştı. Benli Turşuculukta Turşunun her çeşidini gören Tanrıverdi, “Doğrusunu söylemek gerekirse kavun turşunu biliyordum ama, karpuz, üzüm ve astım hastalığına iyi geldiği bilinen kozalak turşusunu ilk defa burada gördüm. Böyle bir festivali düzenleyen belediye Başkanı Lokman Özden ve ekibine teşekkür ederim. Gerçekten şu kalabalığa baktığımızda Ankara'nın, Türkiye'nin hatta dünyanın kalbi burada atıyor. Herkesi bu festivali görmek için ben de buraya davet ediyorum. İnsanımız gelip görüp alışveriş yapsınlar” dedi. 

5.ULUSLAR ARASI TURŞU VE KÜLTÜR FESTİVALİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum