Çubuk, dizi film çekimlerinin gözde mekanı oldu

Çubuk, dizi film çekimlerinin gözde mekanı oldu

Çubuk son zamanlarda dizi çekimlerinin gözde mekanı oldu. ‘Behzat Ç.’ İsimli dizinin ardından ‘Hıyanet Sarmalı’ isimli dizinin çekimleri de Çubuk’ta yapılıyor.

Ekranların sevilen dizilerinden Sırlar Dünyası, Yeşeren Düşler ve Hıyanet Sarmalı gibi dizlerinin yönetmenliğini yapan Taner Tunç, dizi çekimlerinde Çubuk’u tercih etmelerinin en önemli nedenlerinin Çubuk’un doğal bir sinema platosu olması olduğunu söyledi.  Özellikle Gazi Üniversitesi Yerleşkesinin çektikleri dizinin konusuna uygun bir lan olduğunu kaydeden Tunç, ’’Bu sefer dizimi Ankara’da çekmeye karar verdik. Ankara’nın da doğal güzelliklere sahip bir çok mekanı var. Askeri bir mekanda çekilecek bir bölümümüz vardı. Gazi Üniversitesi yerleşkesini tavsiye ettiler. Daha öncede orada bir dizi çekimi yapılmış. Gerçekten de bir zamanlar askerlerin kullandığı mekan, mekan olarak da bizi tatmin etti. Oda Çubuk’ta çalışmamıza bir vesile oldu. İlçe merkezinde, Gazi Üniversitesi Çubuk Yerleşkesi, Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi ve ilçe merkezindeki mekanlarda çekimlerimizi sürdürüyoruz. Gayet rahat çalışıyoruz, memnunuz. Çubuk doğal güzelliklerini ve arazi yapısı çekimler için uygun yerler’’ dedi.

İlçede çekimlerin yapılmasından insanların ve esnafların çok memnun olduğunu anlatan Tunç, ’’İnsanlar çok ilgi gösteriyorlar. Çubuk’ta çalışmaktan gayet memnunuz. Bazı sahnelerde halktan da kişileri oyuncu olarak kullanıyoruz. Çünkü bu çok doğal oluyor’’ diye konuştu.

 İnsanların kendilerine yardımcı olmak için adeta seferber olduğunu vurgulayan dizinin başrol oyuncusu Ayaz karakterini canlandıran Emre Taşkınar, kendisinin Ankaralı olduğunu ve Ankara’da çekimi yapılan bir dizide başrol oynamaktan son derece mutlu olduğunu kaydetti.

Dizinin uzun bölümlü dizi olacağını belirten Taşkınar,’’Hiç sıkıntı çekmiyoruz. Mekan olarak da gayet iyi yerler bulabiliyoruz. İnsanların anlayışı yönünden çok rahatız. Ben doğma büyüme Ankaralı olduğum için Çubuk’u da çok iyi biliyorum. Dizinin 11. bölümü çekti yayınlandık ve bu gün 12. bölümünü çekiyoruz.  Dokuzuncu bölümünden sonra 6 oyuncumuz değişti. Biraz çocuk seyircilerimiz biraz yadırgadılar ama yavaş yavaş onlarda ısınmaya başladılar. Yorumlar mesajlar, aldığım tepkiler gayet iyi. Olumsuz hiçbir şey yok açıkçası. Reytingimizde gayet iyi’’ şeklinde konutu.          

İlçede çekilen dizlerin kendisi gibi bir çok kişiye de istihdam olduğunu söyleyen Murat Öztürk, ’’Daha öncede bir çok dizide görev aldım. Şuanda çekilen yeni dizide de rol alıyorum. İlçemizi de tanıtmaktan son derece mutlu oluyoruz’’ dedi.  

Televizyon kanallarının ilçelerinde uzun soluklu dizi film çekecek olmasından oldukça memnun olan yöre halkı da kısa sürede film ekibiyle kaynaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum