Çubuk Demirci Köyü Cem Evi Açılışı Yapıldı

Çubuk Demirci Köyü Cem Evi Açılışı Yapıldı

Çubuk'un Demirci Köyünde Yaptırılan Köy Konağı ve Cem Evi açıldı.

Köy Konağı ve Cem Evi açılışında Konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş; "Hükümetler haksızlıklar yapabilir. Ancak toplumlara haksızlıklar yapıldı diye o toplumlar kendi devletlerine düşman kesilmezler. Bu toplum Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna katkısı olmuştur, kalkınmasına katkısı olmuştur, Ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde bugünlere gelmesine katkısı olmuştur.  Kıyılmıştır, yakılmıştır ama hiçbir zaman dönüp devletine düşman haline gelmemiştir. Bu toplum Atatürk Milliyetçisidir, Demokrattır, Laiktir. Bu toplum yalnız kendisine Müslüman olmamıştır. Bu toplum yalnız kendisine demokrat olmamıştır. Bu toplum yalnız kendi hakları için sokağa dökülmemiştir. Dünyanın neresinde olursa olsun bir haksızlık varsa onlarla birlikte olmuşlardır zulme başkaldırmışlardır. Değerli arkadaşlar Dinimizin de esaslarındandır. Eğer bir zulme bir baskıya karşı gelmek gücünü cesaretini kendinde bulamıyorsan, ona alkış tutma denir. Çünkü bu toplum hiçbir zaman baskıya zulme boyun eğmeyerek, baskı ve zulüm kime yapıldıysa da onunla birlikte olmuşlardır. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin kurarken şunu söylemiştir.'' Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna katkıda bulunan Lazına, Çerkezine, Türküne, Kürdüne, Alevisine, Sünnisine Türk Milleti denir'' demiştir. Bizler bu ülkenin temel taşlarıyız" Dedi.

 

Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Cem evlerine yönelik olarak Diyanetin bütçesinden ödenek ayrılmasını da istedi. Ayrıca Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Cem Evlerinin cümbüş evi olmadığını ibadet mekanları olduğunu sözlerine ekledi.

 

Demirci Köyünde Yaptırılan Köy Konağı ve Cem Evi'nin açılışına Çubuk Kaymakamı Meftun Dallı, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, CHP Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, AK Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, CHP İlçe Başkanı Ali Naci Yeşiltepe, MHP İlçe Başkanı Mustafa Gökmen, SHP İl Başkanı Cemalettin Koç, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldılar. Halk Türkileri ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan DEMKAD Demirci Köyü Köy Kalkındırma Derneği Başkanı Alaaddin Cinalioğlu, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Çubuk kaymakamı Meftun Dallı, kendilerinden ziyade bu konağın yapılmasında en büyük katkıyı Demirci Köyü halkının sağladığını belirterek köylülere teşekkür etti. Kaymakam Meftun Dallı kendileri için hizmette buradaki Alevi Köyü ile karşısındaki Sünni Köyünün hiç hiçbir şekilde ayrı olmadığının altını çizdi. Meftun Dallı Geçmişte köylerde köy odalarının olduğunu hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti;'' Geçmişte köylerimizde köy odaları bulunmaktaydı. Bu köy odalarında sohbetler edilerek nasihatlar verilirdi. Zamanımızda bu köy odalarının yerini köy konakları almıştır. Bu Köy Konağı ve Cem Evinde Hacı Bektaşı Veli'nin Eline Beline Diline Sahip olunması gibi bir tek felsefesi dahi gençlere öğretilse bu bina amacına ulaşmış olur'' dedi

 

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü ve Alevi Dedesi birlikte dua ettikten sonra törene katılanlar yapımı tamamlanan Köy Konağı ve Cemevi binasın açılışını gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum