Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı Kızılay'ın çağrısına duyarsız kalmadı.

Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı Kızılay'ın çağrısına duyarsız kalmadı.

Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı Kızılay'ın çağrısına duyarsız kalmadı.



Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, her kış dönemi ve ramazan ayında kan stokunun azaldığını, 20 bin ünitenin altına düştüğü zaman da "kırmızı alarm" seviyesine geçtiklerini, iki gün önce kan bağışı çağrısı yaptığı sırada Kızılayın stoklarında 17 bin ünite kan bulunduğunu belirten Kerem Kınık, "Bağışçılarımız çok hızlı tepki gösterdi. Dün itibariyle, 148 yıllık Kızılay tarihinin bir gündeki en yüksek kan bağışını alarak rekor kırdık. Bir günde 13 bin 241 ünite kan aldık." dedi. Kerem Kınık, Türk Kızılayı'nın bir önceki bir günlük kan bağışı rekorunun 27 Nisan 2016 tarihinde 10 bin 966 ünite kan bağışıyla gerçekleştirdiğini ifade etti ve ""Dün itibarıyla 2 bin 200 gibi bir sayıyla bunu geçtik." diye ekledi.

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın kan bağışı çağrısına Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı'da cevapsız kalmadı ve 05.01.2016 günü ilçemiz Atatürk Parkı içerisinde mobil kan bağışı aracı ile ilçe halkının kan bağışlarını almak için hazırlıklarını tamamlayan Kızılay'a Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk YILDIRIM, Cumhuriyet Savcısı Atila ÇALIŞ, Cumhuriyet Savcısı Emre Giray GÖRMEZ ve personeliyle birlikte Kızılay'ın Atatürk Parkı içerisinde hazır bulunan mobil kan bağışı merkezinde kan bağışında bulundular.

img_20170105_134853_1.jpg

Ayrıca ilçemiz Atatürk Parkında bulunan Kızılay'ın mobil kan bağışı merkezi akşam 18:00'e kadar vatandaşlarımızın kan bağışlarını beklemektedir. Sizlerde bu çağrıya kulak verip kan bağışında bulunabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.