ÇUBUK CAZİBE MERKEZİ OLMAYA ADAY

ÇUBUK CAZİBE MERKEZİ OLMAYA ADAY

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile yaptığımız özel röportajda Acehan, Çubuk’ta bir yıl içerisinde yaptığı ve yapmaya düşündükleri projelerini anlattı. Çubuk’un 2023 yılına kadar geçen planlarda tarım, hayvancılık ve turizm bölgesi olarak geçtiğini i

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ile yaptığımız özel röportajda Acehan, Çubuk’ta bir yıl içerisinde yaptığı ve yapmaya düşündükleri projelerini anlattı. Çubuk’un 2023 yılına kadar geçen planlarda tarım, hayvancılık ve turizm bölgesi olarak geçtiğini ifade eden Acehan, yatırımlarını bu 3 alana yönlendirdiklerini söyledi.

Yerel seçimlerde vaatlerinin başında halkla iyi bir iletişim kurmak olduğunu anlatan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, halktan uzak olmayan, halkla iç içe olan bir yönetim anlayışını benimsediğini ifade etti. Acehan, “Halkla aramızda bir engel yok. İsteyen direk gelip bizimle görüşüp sorunlarını aktarabiliyorlar. Bize gelen sorunların birçoğu elektrik, su, doğalgaz ve Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanı içerisinde olan sorunlarla alakalı şikayetler geliyor. Çok az bir sorun bizim belediyemizle ilgili oluyor. Her ne kadar gelen şikayetler bizim belediyemizle alakalı olmasa da ‘Bizim işimiz değil’ demeden, bütün sorunlara el uzatıyoruz” dedi. Seçimlerde ikinci vaadinin ortak akıl ve istişare olduğunu belirten Acehan, sadece kendi partisine mensup olan kişilerin değil, diğer tüm muhalif parti temsilcileriyle, meclis üyeleriyle, muhtarlara, sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birebir temas halinde olduklarını söyledi. Acehan, “Çubuğun sorunlarıyla ilgili olarak sürekli olarak istişare yapıyoruz. Kent konseyimizi güçlendirdik. Kent konseyimiz yeni genel kurulun yaptık. Kent konseyinde belirlenen sorunlara öncelik veriyoruz” diye konuştu.
TASARRUF ETMEK, KALİTEYİ DÜŞÜRMEZ
Yerel seçimlerde tasarruf vaadinde de bulunduklarını söyleyen Acehan, geçmiş dönemlerde tasarruf edilmemesinden dolayı belediyeye çok büyük yüklerin getirildiğini vurguladı. Bu sorunu geçtiğimizi bir yıl içerisinde çözdüklerini aktaran Acehan, alım satım yapılırken, projelere mali destek sağlanması aşamasında daha rahat durumda oldukların belirtti. Tasarruf etmenin hizmet kalitesini düşürüldüğü anlamına gelmediğinin altını çizen Acehan, şunları söyledi “Biz lüzumsuz her türlü harcamayı kesiyoruz. Bütün hizmetin nesnesi insandır. İnsana yapılan yatırım önemlidir. Biz burada insanlara ve gelecek nesli oluşturacak olan çocuklarımızı ön palanda tutuyoruz. Onlarla alakalı çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor.”

ÇUBUK’UN DOĞAL GÜZELLİKLERİ KORUNACAK
Yerel seçimlerde verdiği ‘Çubuğun doğal güzellilerini bozmayacağız” sözünü hatırlatan Acehan, “ Sözümüz var. Çevreyi koruyacağız. Kesinlikle Çubuğu sanayi atıklarıyla kirlenmeye ve betonla kaplanmasına izin vermeyeceğiz. Şuana kadarda sözümüz tuttuk. Çubuğun özelikle ovasını yaylasını temiz tutma doğal bırakma ve korumak için hassasiyetimiz devam ediyor. Çubuk büyüyecek, gelişecek ama doğal güzelliklerini kaybetmeyecek” vurgusunu yaptı. Çubukta bulunan tarihi konakların restorasyonuna başladıkların ve bazılarını hizmete açtıklarını belirten Acehan, Çubuk’un çehresini değiştiren yatırımlar yatıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. Çubuk Çayı’nı mesire alanı olarak kazandırmak istediklerini ifade eden Acehan, “Çubuk Çayı kenarında yaklaşık 6 kilometrelik bir alanda park, piknik alanları, yeşil alan yapmak için Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzaladık. Proje, hazır olduğunda etap etap bunu hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇUBUK; TARIM, HAYVANCILIK, TURİZİM BÖLGESİDİR
Akyurt ve kazan gibi sanayi bölgesi olmadıklarını söyleyen Acehan, 2023 yılına kadar nazım planında Çubuk’un; turizm, hayvancılık, tarım bölgesi olarak gösterildiğini ve çalışmalarını bu doğrultuda yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Tarım, hayvancılık, turizmle alakalı olarak projelerini hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Acehan, “Çubuk’un bundan sonraki gidişatında biz turizm ve turizme ait yatırımlar olduğunu düşünüyoruz. Jeotermal kaynaklarımız var. Yeni sondaj çalışmaları başlattı. Havaalanına yakın olduğu için Çubuk, yatırımcılar tarafından tercih ediliyor. Küçükbaş hayvancılıkla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Hayvancılık organize sanayimizin alt yapısı bitti. Kısa bir süre içerisinde teslim alacağız” dedi.


RAYLI SİSTEMİ ÇUBUK’A GETİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ
Esenboğa Havaalanı’na kadar gelecek olan yeni metro projesine dönük çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Acehan, “Havaalanı ile aramızda 12 kilometrelik bir mesafe kalıyor. Arada kalan arazi düz olduğu için metroyu Çubuk’a kadar getirmeye çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın izni ya da talimatıyla, Büyükşehir Belediyesi buraya hafif raylı sistem kurmasını bekliyoruz. Onun maliyet hesabını da yaptık. Yaklaşık 10 milyon lira tutuyor. Ödenek sağlanmazsa Avrupa Birliği Hibe Fonu’ndan bunu karşılamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

DİKEY MİMARİYE İZİN VERİLMEYECEK
TÜİK’in son açıkladığı nüfus verilerine göre Çubuk’un nüfusunda artış olduğunu vurgulayan Acehan, “Türkiye’nin nüfus artış ortalaması binde 13. Çubuk’un nüfusu binde 14 oranlarında gerçekleşti. Çubuk doğallığını koruduğu taktirde, talebin artacağı düşüncesindeyim” dedi. Çubuk’u şehir hayatından sıkılan, bunalan insanların yoğunlukta tercih ettiği söyleyen Acehan, şu şekilde konuştu “Çubuk’ta, Türkiye’nin her ilinden yaşayan insan var. Trafik sorunundan, kalabalıktan bunalan insanlar Çubuk’u tercih ediyorlar. Bütün insanların talebi toprağa biraz daha yakın olmak. Bir, iki katlı müstakil evlerde yaşamak. Doğa ile iç içe olmak. Biz bu talepleri çok iyi hissettiğimiz için; çubukta dikey mimariye izin vermeden, yatay mimariyle toprağa yakın olacak şekilde bir çalışmanın içerisindeyiz. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Çubuk, Ankara’nın cazibe merkezi haline geleceğini düşünüyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum