Çubuk Çayı Kokmayacak

Çubuk Çayı Kokmayacak

Çubuk Çayı'ındaki kötü kokuyu engellemek için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söyleyen ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, "Çubuk Çayı’nı yeni kurduğumuz arıtma tesisleriyle çaya gelen atıksuyu yakın zamanda temizleyeceğiz.

Çubuk Çayı'ındaki  kötü kokuyu engellemek için kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söyleyen ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, "Çubuk Çayı'nı yeni kurduğumuz arıtma tesisleriyle çaya gelen atıksuyu yakın zamanda temizleyeceğiz. Kanalizasyonlar konusunda da üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

Çubuk'ta yapılan arıtma tesislerinin önümüzdeki hafta içinde biteceğini, belirten Kılıç şöyle konuştu:

"Uzun yıllardır kanalizasyon hatları yağmur sularına bağlı, bu da Çubuk Çayı"na akıyor. Hal böyle olunca da çay bir türlü temizlenemiyor ve koku yapıyordu. Çubuk Çayı'nın yaydığı kötü kokuların engellenebilmesi için kapsamlı bir çalışma başlattık. Şimdi başlattığımız çalışmayla bu hatların aktarımını yapıyoruz. Çayda görsel kirlilik oluşturan dip çamuru ve kaba atıkları temizliyoruz.  Ayrıca Çubuk ve Karaköy"e yapılan iki ileri arıtım yapan atıksu tesisi Çubuk Çayı"nı tamamen temizleyecek.

Çubuk'ta yapılan arıtma tesisini önümüzdeki hafta içinde bitireceğiz. Karaköy"de yapılan arıtma tesislerinin de en geç Ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz. Bu arıtma tesisleri Çubuk Çayı'na atık suların gelmesi engellenecek böylelikle çaya temiz su girişi sağlanmış olacak. Atık su girişi engellendiğinde de kötü koku kendiliğinden ortadan kalkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum