Çubuk Çayı Dere Islah Çalışması Başladı

Çubuk Çayı Dere Islah Çalışması Başladı

Çubuk2 Barajından başlayan Çubuk Çayı ıslah çalışmasının başladığını belirten Çubuk Belediyesi Başkanı Lokman Özden, amaçlarının Çubuk’u temiz ve yeşil bir ilçe haline getirmek olduğunu söyledi.

Yıllarca başıboş bırakılıp ihmal edilmesi nedeniyle inşaat molozları ile doldurulan baraj çıkışından Yeşil Çubuk Parkına kadar olan Çubuk Çayında dere ıslah çalışması başladı. Dere ıslah çalışmasının başladığı müjdesini veren Başkan Özden, "" 6 km lik baraj çıkışından Yeşil Çubuk Parkına kadar olan kısımda dere ıslah çalışması başladı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çalışma ile temiz ve yeşil bir ortam oluşturulacak. Ankara"nın en güzel mesire alanlarına sahip ilçemizde hafta sonu tatilcileri için güzel bir mekan daha oluşturacağız. Bu alanda yaptığımız çalışma iki etaptan oluşacak. Birinci etap çalışma ile dere ıslah çalışması yapılacak, Daha sonra yapılacak ikinci etap çalışma ile de bu alanda doğal yapısı bozulmadan, dere yatağında oluşturulmuş göletleri ve yeşil alanları ile güzel mesire alanları oluşturulacak"" dedi.

İlçeyi turizm kenti yapmak istediklerini söyleyen Özden, dere ıslah çalışması tamamlandığında dere kenarlarında yeşillendirme çalışması yapıp, park ve gezinti alanları oluşturulacağını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum