Çubuk Belediyesi'nden yeni bir kültür hizmeti daha

Çubuk Belediyesi'nden yeni bir kültür hizmeti daha

Çubuk Belediyesi, kültür yayınları kapsamında iki adet yeni kitap daha bastırarak yayımladı.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün kültür yayınları arasına dahil edilen Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin’in kaleme aldığı ‘Çubuk’ta Yok Edilen Tarih Gülbaba Türbesi’ ve Prof. Dr. Hüseyin Çınar ile Doç. Dr. İsmail Kıvrım’ın kaleme aldığı ‘1842 Tarihli Çubuk Kazası Nüfus Defteri’ kitaplarının baskısı tamamlandı. 

Her sayfasında ilçenin geçmişine götüren eserlerin kapakları da ayrı bir tasarım sergiliyor.

Geçmişte Çubuk’un simgelerinden olan ve günümüzde yeni nesil tarafından unutulmaya yüz tutan 1530’lu yıllarda yaşadığı bilinen ‘Gülbaba’ ve 1939 yılında yıkılarak Gülbaba’ya ait olan Zaviye ve Vakfı konu alan eser, Zeki Metin tarafından uzun bir emeğin sonucunda hazırlandı.

Bir diğer eser ise 1842 tarihinde Çubuk Kazası’nın Nüfus Defteri’nin günümüz Türkçesi’ne çevirisinden oluşuyor. Çubuk’un tarihine ışık tutacak eser Prof. Dr. Hüseyin Çınar ve Doç. Dr. İsmail Kıvrım tarafından kaleme alındı. 420 sayfalık eserde Tarih, Coğrafi konum, nüfus verileri, yaşlara göre köy dağılımları, mesleki zümreler, hane sayıları gibi konulara yer veriliyor.

Biri 420 diğer 96 sayfalık eser, her evde ve kütüphanelerde bulunması gereken bir eser olarak karşımıza çıkıyor. Çalışmaların, Çubuk üzerine yapılan akademik çalışmalara kaynak olması bekleniyor.

Çubuk Belediyesi yayınlarına yeni eserler kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Metin, “Her iki eserin de ilçemiz açısından güzel bir çalışma olduğu kanısındayım. Çubuk’un geçmişini irdelememizi sağlayan bu çalışmaları hazırlamak belediyemiz açısından gurur vericidir. Çubuk’un tarihi ve kültürel değerlerini açığa çıkaran, kamuoyu ile paylaşan bu tür çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kitabı alan vatandaşlarda, ilçe için çok değerli olan bu kitapların hazırlanışında emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.