Çubuk Belediyesi'nden Taksit Kolaylığı

Çubuk Belediyesi'nden Taksit Kolaylığı

Çubuk Belediyesi vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla hisseli olan arsaları, vade farksız 12 ay taksitle satışa sundu.

Çubuk Belediyesi Meclisi'nde alınan kararla, vatandaşların müracaat etmesi durumunda mülkiyeti belediyeye ait hisseli gayrimenkuller, kıymet takdir komisyonu tarafından değer tespiti yapıldıktan sonra vade farksız 12 taksit olarak hisse sahiplerine satılabilecek.

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Metin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine gelen yoğun talep nedeniyle vatandaşlara kolaylık olması amacıyla böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Belediye yönetimi olarak her zaman vatandaşın işini kolaylaştırmak ve sorunları çözmekten yana olduklarını anlatan Metin, şöyle konuştu:

'Daha önce belediyenin kendi malı olan veya imar planlarının tatbiki sonucunda vatandaşların mülklerine hisseli girilen gayrimenkullerin satışında vatandaş lehine kolaylık olması amacıyla meclisten bir karar aldık. Belediyenin hisseli olması nedeniyle birçok mülk sahibiyle sorunlar yaşıyorduk. Daha öncesinden hisse bedelinin peşin alınması nedeniyle vatandaşlarımızdan bazıları ödemede zorluk yaşıyorlardı. Bu sorunları çözmek için belediye meclisimize sunduğumuz önergenin kabul edilmesiyle, 5393 sayılı belediye kanununun verdiği yetkiye göre birçok vatandaşımızı sevindirecek karar alındı. Bu tür sorunu olan mülk sahipleri 2 yıl içerisinde belediyemize müracaat etmesi durumunda, hisseli gayrimenkullerin kıymet takdir komisyonu tarafından değer tespiti yapılacak. Hisse sahipleri bu mülklere vade farksız 12 taksitte sahip olabilecekler.'

Metin, satışların sadece hisse sahiplerine yapılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum