Çubuk Belediyesinden Çöp Uyarısı

Çubuk Belediyesinden Çöp Uyarısı

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Yetkilileri, Çöplerin Doğru Poşetlenmesi ve Zamanında Dışları Çıkarılması Konusunda Vatandaştan Gerekli Hassasiyeti Göstermelerini İstedi

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, çöplerin doğru poşetlenmesi ve zamanında dışları çıkarılması konusunda vatandaştan gerekli hassasiyeti göstermelerini istedi.

Çubuk'ta bazı mahallelerde ve çarşı merkezinde uzun zamandır uygulanan çöplerin poşetlenmesi sistemine, vatandaşların gerekli ihtimamı göstermemeleri ve zamanından önce veya sonrası çöplerini evlerinden dışarı çıkarmaları Zabıta ve Temizlik yetkililerini harekete geçirdi. Belirlenen kurallara uymayanlar tespit edilip fotoğraflanarak zabıta tarafından Kabahatler Kanunu'na göre ceza kesilmeye başladı.

Çöplerin poşetlenmesi ve günlük alınması ile çevre kirlenmesinin önüne geçildiğini söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, vatandaşların çok basit kurallara uyması ile ilçenin çok daha temiz olacağını belirtti. Başkan Özden, 'Çöplerin amacına uygun poşetlenmesi ve belirlenen zaman içerisinde evlerden, iş yerlerinden çıkarılması sağlanmış olsa, çöplerin zamanında alınması sağlanacağı gibi dağıtılmamış ve karıştırılmamış olacağından sokaklarımız her zaman temiz kalacaktır. Böylece çevre kirliliği olmayacağı gibi yazları da sinek ve haşerelerin çoğalmasının önüne geçilmiş olacaktır' dedi.

Vatandaşların poşet uygulaması sistemine gereken hassasiyeti göstermediğinin altını çizen Başkan Özden, çöp poşetlerinin ağızları bağlanmadığı gibi zamanından önce veya sonrası dışarı çıkarıldığını bununda çevre kirliliğine neden olduğunu belirtti.

Ayrıca kurallara uymayan vatandaşların Alo Zabıta 153 ve Alo Temizlik 837 76 06'ya bildirilmesi istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.