Çubuk Belediyesinden, "bilinçli ilaç kullanımı" kampanyası

Çubuk Belediyesinden, "bilinçli ilaç kullanımı" kampanyası

Çubuk Belediyesi, gereksiz ilaç kullanımının önlenmesi için kampanya başlattı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan öncülüğünde başlatılan kampanyayla başta antibiyotik olmak üzere gereksiz ilaç kullanımının önlenmesi amacıyla farkındalık oluşturulacak.

Kampanya kapsamında ilçedeki işyerleri vitrinlerine ve bilboardlara uyarıcı afişler asıldı.

Acehan, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle antibiyotiklerin doğru kullanılmadığında vücutta oluşturduğu zararların telafisinin mümkün olmayacağına işaret etti.

Tıp hekimi olarak bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir kampanya düzenlediklerini ifade eden Acehan, şunları kaydetti:

"Ben birkaç gündür grip olduğum halde ilaç kullanmıyorum. Ne yazık ki, bazı insanlar küçük bir rahatsızlıkta dahi antibiyotik kullanmak istiyor. Antibiyotikler bakterilere bağlı olmayan, nezle, grip gibi durumlarda gereksiz kullanılmamalıdır. Gereksiz yere kullanılan antibiyotikler, bir süre sonra vücutta antibiyotik direnci adı verdiğimiz, bir mikroorganizmanın antibiyotiklerin etkilerine karşı durabilme yeteneği oluşturmasına neden olur. Antibiyotik direnci gelişmiş bakterilerin yol açtığı enfeksiyon, ancak daha toksik ilaçların kullanılmasıyla tedavi edilebilir. Bu da Allah korusun ileride insan vücuduna telafisi mümkün olmayan zararlar verebilir. Antibiyotikler, yapısı, dozu, süresine bağlı olarak akut ya da kronik karaciğer hasarına neden olabilir. Doğal olan, bitkisel olan da her zaman güvenli olan demek değildir. Her zaman tedavi için önemli olan güvenli dozdur. Bunu en iyi doktorunuz bilir. Bize emanet olan bedenimize iyi bakmalıyız ki gençlikte olduğu gibi yaşlılıkta da sağlıklı, dinç ve mutlu bir yaşantımız olsun.’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum