Çubuk Belediyesi'nde Personel Artırılmıyor

Çubuk Belediyesi'nde Personel Artırılmıyor

"Çubuk Belediye'sine Özden yükü" başlıklı haber konusunda Belediye Başkanı Lokman Özden'den açıklama geldi.

Çubuk'ta yerel bir internet sitesinde  çıkan ‘Çubuk Belediye'sine Özden yükü’ başlıklı haber konusunda Belediye Başkanı Lokman Özden’den açıklama geldi. Başkan Özden, yaptığı açıklamada, personel artırımı değil, personel azalımı yapıldığını söyledi.
 
Yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu güne kadar, bütçenin büyük bir kısmını oluşturan personel giderlerinden kurtulmak için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, bir dönemler 400’ü geçen personelin şimdilerde bu rakamın çok altında 323 olduğunu kaydetti. Amaçlarının belediyeye yük oluşturmak olmadığının altını çizen Başkan Özden, ’’Biz öncesinde hantal olan belediyeyi, dinamik ve etkin hale getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Esenboğa ve Çavundur beldelerimizden birleşme ile belediyemiz bünyesine katılan 20 personelimiz Tarım Bakanlığı bünyesine gönderilmiştir. Ayrıca göreve geldiğimiz günden bu güne emekli ve istifa eden 31 personelimizde belediyemizden ayrılmıştır’’ dedi.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nde görüşülerek kabul edilen ve kamuoyunda ‘Torba Yasa’ olarak bilinen yasa ile belediyeden 92 norm kadro fazlası ve 34 ihtiyaç fazlası çalışan işçinin başka kurumlara gideceğini söyleyen Başkan Özden, yasanın ilk kabul edilişinde ihtiyaç fazlası kadrolu işçilerin 45 gün içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün taşra teşkilatlarına atanacağının öngörüldüğünün altını çizerek, şunları söyledi.
 
TBMM’de kabul edilen ilk yasa ile 45 gün içerisinde norm kadroda ihtiyaç fazlası kadrolu işçilerin Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderilmesi ön görülüyordu. Belediyemizde çalışan hemen hemen tüm işçi personelde bu yasadan yararlanarak gitmek istiyordu. Gitmek isteyen personellerimiz arasında önemli görevlerde bulunan teknik personeller de bulunmaktaydı. Örneğin operatörler, şoförler, ustalar, büro elemanları, teknikerler bunların arasındaydı. İlçenin genelinde devam eden alt yapı ve üst yapı hizmetleri göz önünde bulundurulduğunda, hizmet sezonunun tam başladığı dönemde hizmetlerimiz çok büyük oranda aksayacaktı. Biz bunları dikkate alarak hizmet alım ihalesini yaptık ve ihaleyi alan firmada personelini aldı. Ancak daha sonra çıkarılan ve yine kamuoyunda ‘mini torba yasa’ olarak değerlendirilen bir yasa ile işçilerin gönderilmesi 1 Ağustos 2011′e ertelendi.’’
Hizmet ihalesi ile yeni alınan personelinin adaptasyonunun, hizmet içi eğitimlerinin ve yapacakları işi öğrenme sürelerinin dikkate alındığında erken alınmalarının ilçe ve belediye menfaatine olacağına da dikkat çeken Başkan Özden, ’’Alınan personelin her birinin yapacakları iş konusuna göre eğitimli olmaları şartı aransa da, adaptasyon için belirli bir süre gerekiyor. Hizmet içi eğitimlerde bunun için vardır. Ayrıca alınan personelde boş durdurulmayacak, şantiyeye dönen ilçemizde hizmetlerin daha erken bitirilmesi sağlanacaktır. Belediyemizde Ağustos ayından itibaren gidecek 126 personelimizden sonra memurlar ve şirket personeli dahil 262 personelin çalışması planlanmaktadır. Biz tüm hizmetlerimizi ilçemiz ve belediyemizin menfaatlerini düşünerek yapmaktayız’’diye konuştu.
 
Şeffaf yönetim anlayışı ile belediyeyi tüm ilçe halkı ile birlikte yönettiklerini vurgulayan Başkan Özden, belediyede yapılan her işlemin şeffaf olduğunu ve gerektiği zamanlarda da kamuoyu ile paylaşıldığını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.