Çubuk Belediyesinde Memurlara Zam

Çubuk Belediyesinde Memurlara Zam

İmzalanan sözleşmesiyle belediyede memur kadrosunda çalışanlarına 2018-2019 döneminde 500 lira sosyal denge ücreti ödenecek.

Çubuk Belediyesinde memur kadrosunda çalışanlara yönelik 2018-2019 dönemine ilişkin belediye yönetimi ile BEM-BİR-SEN arasında yürütülen görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılan sosyal denge sözleşmesi için imza töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, yoğun bir çalışma ve tasarrufların sonucunda ekonomisi düzgün ve yatırım yapabilen bir belediye haline geldiklerini söyledi.

Belediye tarihinde en büyük yatırımları hep birlikte ilçeye kazandırmanın sevincini yaşadıklarını anlatan Acehan, şunları kaydetti:

"Geçmişe dönük tüm borçları hamd olsun tıkır tıkır ödüyoruz. Esnafa zaten hiçbir borcumuz yok. Bugün göğsümüzü gere gere istediğimiz ürünü istediğimiz esnafımızdan alabiliyoruz. Bunlar hakikaten bir belediye başkanın hem huzurlu hem kendine güvenli hem de dik duruşunu sağlıyor. Yine bugün toplam 45 milyon liralık yatırımla 6 büyük eseri ilçemize kazandırıyoruz. Hem borçları ödedik hem de yatırımlar yapıyoruz."

- Herkese eşit ödeme

Acehan, imza altına aldıkları sözleşmeyle yapılan sosyal denge zammında kadro farkını ortadan kaldırıp eşitlik getirdiklerini dile getirerek, "Başkan yardımcıları ayrı, müdürler ayrı, memurlar ayrı alacak kavramını bugünden itibaren kaldırıyoruz. Herkes için net 500 liralık sözleşmeye imza atıyoruz. Bu verilen rakamlar inanın sizlerin emeğinin karşılığıdır." diye konuştu.

BEM-BİR SEN Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç de güzel bir görüşme neticesinde beklentilere cevap verecek bir artış yapıldığını belirterek, "Ben şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Güler yüzle, mutlu bir şekilde çoluğunuzla çocuğunuzla paylaşmanızı temenni ediyorum." dedi.

Sözleşmeye göre, daha önce düz memurlara 200, müdürlere 250, başkan yardımcılarına ise 300 lira olarak ödenen sosyal denge ücreti, 107 memura eşit şekilde 500 lira olarak ödenecek. Ayrıca Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde 50 lira ek ödeme yapılacak.

İmza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin ile sendika temsilcileri ile belediye personeli de katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.