Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden bayram denetimi

Çubuk Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden bayram denetimi

Çubuk Belediyesi Zabıta ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, bayram şekeri, kolonyası ile tatlı imalat ve satışı yapan iş yerlerini denetledi.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala Çubuk’ta tatlı ve unlu mamul üreticisi imalathaneler ile tatlı satışı yapan işyerleri denetlendi.

Çubuk Belediyesi tarafından oluşturulan özel ekip yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla imalathaneler ile bayram şekeri ve tatlı gibi satışı yapan işyerlerine denetimleri arttırdı. Zabıta Müdürü Ünal Ayten öncülüğünde ilçenin farklı bölgelerinde tatlı, pasta ve şekerleme yapan çok sayıda imalathane ve perakende satış yerlerini denetledi. İmalathaneleri baştan aşağı denetleyen ekipler işyerlerindeki eksiklikleri işletmecilere göstererek uyulması gereken kuralları detaylı olarak anlattı.

Kontrollerde genel hijyen şartlarının yanı sıra, iş yerlerinin ruhsat kontrollerini de yaparak, ürünlerin satış şartlarına uygun şekilde yapılıp yapılmadığının incelendiğini söyleyen Ayten, “Normalde rutin denetimlerimiz devam ediyor, ancak Ramazan Bayramı öncesinde halkın sağlığı için bu denetimleri sıklaştırdık. Tatlı, pasta ve börek imalatı olan yerleri bugün geziyoruz. Şuanda bulunduğumuz yerde problem yok gayet örnek bir tesis ancak daha önce gördüğümüz yerlerde bazı eksiklikler vardı. Bunlar genelde personel kusurları tesisle ilgili bir şikayet olmadı. Gerekli uyarıları yaptık. Bundan sonraki bakacağımız yerlerde de uygunsuz şeyler varsa gerekli cezai işlemleri uygulayacağız”diye konuştu.

Bayram öncesi denetimleri çok sıkı tuttuklarını kaydeden Ayten, halkın sağlığına zarar veren ve tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması yönünde yaptırımların terettüt etmeden uygulandığını ifade ederek, vatandaşların herhangi olumsuz bir durum ile karşılaşılması durumunda 153 numaralı telefonun aranması uyarısında bulundu.

denetim-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.