Çubuk Belediyesi asfalt ve kaldırım çalışmalarına devam ediyor

Çubuk Belediyesi asfalt ve kaldırım çalışmalarına devam ediyor

4 Ayda 11 bin 980 ton asfalt, 9 bin 679 metrekare kilitli taş ve 7 bin 518 metre bordür çalışması yapıldı

Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde asfalt, kilit taşı ve bordür taşından oluşan kaldırım çalışmalarının devam ettiğini bildirildi.

Cumhuriyet ve Yavuz Selim Mahallesinde yapılan kaldırım çalışmaları Atatürk Mahallesi’nde de devam ediyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, yaptıkları çalışmalarla Çubuk’a daha hijyenik, temiz ve güzel bir çevre kazandırarak, vatandaşları kış şartlarında doğacak olumsuzluklardan korumak olduğunu söyledi.

Atatürk, Barbaros, Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt ve Yavuz Selim Mahallelerinde sıcak asfalt serim ve yama çalışmaları yapıldığını hatırlatan Karakuş, aynı zamanda kaldırım çalışmalarının da sürdürüldüğünü aktardı.

Karakuş, ’’Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz tarafından imkanlarımız ölçüsünde ilçe genelinde mucur nakli, alt temel ve temel malzemesi ile yol yapım çalışmaları devam etmektedir. Alt temel yapım çalışması ve doğal oturma süresi dolan Atatürk Mahallesi Molla Fenari,Turgut Reis, Mimar Sinan, Kübra, Hicret, Acıbedem, Şehit Hayati Bilgin, Devrişan, Aktar, Malazgit Sokaklar, Barbaros Mahallesi Ulu1, Ecdat, Necip, Baki, Tugay, Ümran, Bayır, Mısır, Öztürk, Nadide, Fazıl, Ulus1, Manolya Sokaklar, Cumhuriyet Mahallesi Kardelen, Temizlik İşleri Müdürlüğü yolu, Yeşil Yurt, Zafer Sokaklar ile Yıldırım Beyazıt Mahallesi Fahri, Sahra, Selçuklu ve Öztepe Sokaklarda 4 bin 933 ton asfalt serimi yapılmıştır. Ayrıca Atatürk, Barbaros, Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt ve Yavuz Selim Mahallelerinde bulunan sokaklarda 7 bin 47 ton asfalt yama işlemi gerçekleştirilmiştir’’ dedi.

-Kaldırım çalışmalarımız devam ediyor

İlçede 12 metre üzeri yollarda yapılacak kaldırım çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürüleceğini hatırlatan Karakuş, Çubuk Belediyesi olarak da 7 metre ve üzeri yollardaki kaldırım çalışmalarını yaptıklarını ifade etti.

Karakuş, şu bilgileri verdi:

“Cumhuriyet Mahallesinde Hendek, Gedik, Hızır Reis2-1, Saçak, Cesur, Çermik, Kazak, Sancaktar, Ziya, Nazar, Saten, Sağlık, Çeyiz, Erdem, Deniz, Park ve Yavuz Selim Mahallesinde Çarık 1, Lokman, Ertuğrulgazi, Sümbül, Zümrüt 2, Yeşil, Endüstri, Park 1-2-3, Mesut, Lokman, Boşnak, Bulut ve Şehit İhsan Aktaşoğlu Sokaklarda kaldırım çalışması yapıldı. Atatürk Mahallesi’nde Atatürk İlköğretim Okulu yol güzergahı üzerinde bulunan Kandil, Alim, Emek ve Cesaret Sokaklarında kaldırım ve bordür çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki mevcut konutlarda yol kotu altında kalan müştemilatlarının özellikle ilkbahar ve kış aylarında yoğun yağışların yaşandığı zamanlarda su basmalarına maruz kalmaması için asfalt kenarlarında tek bordür uygulaması ile vatandaşların mağduriyetinin önüne geçilmesi sağlanmıştır. Ayrıca kadastro parselleri bulunan bölgelerde mülk sahiplerine müştemilat ve yol tecavüzü ile ilgili olarak parsel sınırlarının imar uygulaması sonrasında netleşecek olması sebebiyle herhangi bir tebligat da yapılmamaktadır. Ayrıca Çubuk Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü olarak 7 metre üzeri yollarda bordur, bordur arkası kilit taşı ayrı ayrı imalatı yapılmakta olup yapılan imalatlar ölçüm cihazları ile ölçülerek sözleşmede taahhüt edilen birim fiyatlarla çarpılarak hesaplanmaktadır.”  

-Kaldırım çalışmaları okul bölgelerinde devam edecek

Kaldırım çalışmalarının özellikle okul bölgelerinde devam edeceğini kaydeden Karakuş, ’’Yaptığımız iş programı dahilinde Barbaros Mahallesi Esen Sokak, Funda Sokak,  Yavuz Selim Mahallesi Vakur Sokak ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu civarında kaldırım çalışmalarımız devam edecektir’’ dedi.

Yol, kaldırım ve park gibi hizmetlerin belediyenin imkanları ölçüsünde aralıksız devam edileceğini kaydeden Karakuş, vatandaşın beklentisi olan tüm hizmetleri sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

yol06-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum