23 Şubat 2012 Perşembe
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çubuk Belediyesi, Resimle Terapi Programı Düzenledi
18 Ocak 2012 Çarşamba 18:34

Çubuk Belediyesi, Resimle Terapi Programı Düzenledi

Çubuk'ta Ressam Halil Basri Uluğ tarafından Resimle Terapi programı yapıldı.

 

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programda konuşan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, belediye olarak eğitim programlarına çok önem verdiklerini belirterek, gelecek günlerde de bu tür eğitim ve sosyal çalışmaların devam edeceğini söyledi. 

Programın açılışında Ressam Halil Basri Uluğ'un hayatı slayt gösterisi ile sunuldu. 

Sunumun ardından konuşan Uluğ, insanların resim yaparak rahatladığını belirterek, "Benim hiç hocam olmadı ve sanata hiç desteğim almadan başladım. Uzun mücadelem sonucunda çalışmalarımızın farklılığını ortaya çıkardık ve bunun sonucunda halkımız tarafından taktirle karşılandım. İlçemizde bir örnek şahsiyet olarak yeni resme başlayan, resimle tanışmak isteyen herkese yardımcı olmak istiyorum. Resim insanın duygularını, düşüncelerini, hayallerini ve içinde birikmiş olan bütün hislerini kağıda aktarma, yansıtma ve rahatlama terapisidir" dedi. 

Biraz destekle insanların çok daha güzel resimler yapabileceğine dikkati çeken Uluğ, katılımcılara resim teknikleriyle ilgili bilgiler verdi. 

Uluğ'un verdiği bilgilerin ardından katılımcılar müzik eşliğinde hayallerini ve duygularını resmetmeye çalıştı.

- ANKARA

(Anadolu Ajansı)
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ