Çubuk Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı

Çubuk Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı

Çubuk'ta yerel seçimlerin ardından oluşan Belediye Meclisi, ilk toplantısını yaptı.

Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve meclis üyeleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla ilk toplantısı yaptı.

Çubuk Belediye Meclisi, daha sonra Belediye Başkanı Acehan başkanlığında toplandı. Belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Acehan, seçimlerin geride kaldığını, Çubuk’ta seçimlerin galibinin huzur, kardeşlik ve barış olduğunu ifade etti. Acehan, ’’2019 yılına kadar sürecek olan hizmet yıllarının Çubuk Belediyesi'nde kazasız belasız atlatılması temennimdir. Meclisimizin Çubuk'umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ dedi.

Konuşmasının ardından Çubuk ilçesinin kardeş şehri olan Bosna Hersek’in Maglaj Belediye Başkanı Prof. Mehmed Mustabasic’in gönderdiği kutlama mesajı okundu.     

Daha sonra meclis toplantısında yapılan gizli oylama sonucunda Meclis Başkan 1. Vekilliğine Mustafa Demir, 2. Başkan Vekilliğine Şükrü Özek, katip üyeliklere Yusuf Kılıç ve Ebru Ateş, Encümen üyeliğine de Nuri fidan ile Meral Kayan seçildiler.

Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyeti için 1. Belediye Başkanı Tuncay Acehan, 2. İsmail Çelik, 3. Ahmet Kılıç, 4. Habip Koparan seçildi. Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği temsilciliğine 1. Zeki Metin, 2. Ali Tiftikçi ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği temsilciliğine ise Ahmet Keser seçildiler. 

Yapılan yerel seçimler sonucunda Çubuk Belediye Meclisi Üyeliğine seçilen 25 üyenin 22 üyesi Ak Parti’den, 2 üyesi MHP’den ve 1 üyesi de BBP’den oluşuyor. Çubuk Belediye Meclisinde ayrıca bir ilk de yaşandı ve belediye meclisinde 4 kadın üye yer aldı.

Meclis toplantısı sonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Acehan, belediyenin mali bütçeyi iyileştirmesi için iyi bir tasarruf tedbirleri uygulaması gerektiğini söyledi.

Gelecekten emin ve umutlu olduklarını vurgulayan Acehan,’’Biz gelecekten eminiz ve umutluyuz. Emin adımlarla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tasarruf tedbirleriyle bu belediyenin fevkalade hizmet yapacağına ve hatta yatırım yapacağına inanıyorum. Bunun için bizim biraz zamana ihtiyacımız var. İyi bir tasarruf yaparsak gereksiz kalemleri, israf kalemlerini, sadece toplumun belir bir kesimini ilgilendiren nakdi veya ayni ödemeleri kaldırabilirsek, ben öyle zannediyorum ki birkaç ay içerisinde inşallah belediyeyi düzlüğe çıkarırız’’ diye konuştu.    

meclis-toplantisi07-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum