Çubuk Belediye Başkanı teftişte

Çubuk Belediye Başkanı teftişte

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, yeni yapılan park alanlarında incelemelerde bulundu.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yaz aylarıyla birlikte bölgedeki parkların revize edilmesi için başlatılan çalışmalar ve yeni parkların yapımının sürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Lokman Özden, ''Geçtiğimiz yıl ilçemize 8 adet yeni park kazandırdık.

Bu yılda Vefa ile Cemre parkları revize edilirken, Muhsin Yazıcıoğlu, Yıldırım Beyazıt, Yavuz Selim ile Barbaros mahallelerine yeni parklar yapıyoruz. Muhsin Yazıcıoğlu, Lale2, Lefkoşa, Köroğlu ve engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği Sevgi Parkı'nın yapımı devam ediyor'' dedi. 

Özden, vatandaşlarla sohbet ederek, istek ve temennilerini de dinledi. Yeni yapılan parklara oyun gruplarının yanı sıra vatandaşları spora özendirmek amacıyla fitness aletleri de yerleştirildiğini ifade eden Başkan Özden, Çubuk'un geçmişte olduğu gibi yeniden yeşil Çubuk'a dönüşmesi için çalıştıklarını belirtti. Özden, şunları kaydetti: 
''İlçemizde geçmişte 'Yeşil Çubuk' olarak bilinirdi. Ancak zamanla büyük şehirlerde olduğu gibi bilinçsiz bir şekilde betonlaşmaya yüz tutmuştur.

Biz bu konuda ilçemizin yeniden yeşile bürünmesi ve insanların nefes alacakları yeşil alanların çoğalmasını, Çubuk'un var olan güzelliklerin gün ışığına çıkarılmasını ve korunmasını çok önemsiyoruz. İlk geldiğimizde kişi başına düşen yeşil allan 3,73 metrekare iken, 2010 yılında bu rakamı 7,57 metrekareye çıkardık. Hedefimiz kişi başına düşen yeşil alanı 16 metrekareye çıkartmaktır.

Bu kapsamda ilçe sakinlerinin nefes alabileceği Atatürk, Barbaros, Yavuz Selim, Yıldırım Beyazıt ve Akkuzulu mahallelerinde 17 koruluk alanında 283 bin 938 metrekare alana 35bin 492 adet ağaç dikilmiştir. Yeni koruluk alanları ve yeni parklar kazandırmak için çalışırken bir yandan da zamanla yıpranan parklarımızı yenileyip, ilçe halkının kullanımına sunuyoruz.'' 

İlçenin birçok mesire alanlarına sahip olduğunu ancak bunların yanında merkezde de yeşil alanlara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Başkan Özden, parkların ve korulukların çağdaş ve modern bir kentin olmazsa olmazı olduğunu sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum