Çubuk Belediye Başkanı Acehan’dan Kadir Gecesi Mesajı

Çubuk Belediye Başkanı Acehan’dan Kadir Gecesi Mesajı

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesajı yayımladı.

Kadir Gecesi'nde Allah'ın rahmeti, bereketi ve mağfiretinin sonsuz olduğunu vurgulayan Başkan Acehan, geceye erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek, bu önemli gecede yapılan dualarda başta Filistinli ve Suriyeli mazlumlar olmak üzere dünya üzerinde zulüm gören Müslümanların unutulmamasını istedi.

Kadir Gecesi'nin saygının ve hoşgörünün hayattaki birleştirici yönünün daha fazla öne çıktığı özel günlerden bir olduğunu belirten Başkan Acehan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“On bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne kavuşuyor olmanın sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi, bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin İslam alemine selamet, esenlik huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Dünyada olup bitenler şüphesiz bizleri derinden yaralamaktadır. Özellikle Filistin’de, Gazze’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Myanmar'da katledilen mazlumların acısını yürekten paylaşıyoruz. Bu zalim uygulamaları yapan yöneticileri ve buna sesiz kalanları şiddetle kınıyoruz. Allah tüm inananları şeytana hizmet eden, plancı, kötü ve art niyetli insanların şerrinden muhafaza eylesin. Rabbime bizleri Kadir Gecesi’ne eriştirdiği için sonsuz şükrediyoruz. Bu mübarek gecede yapacağımız dualara ailemizle birlikte dünyanın dört bir yanında zulüm gören mazlumları da unutmayarak ortak edelim. Rabbim Müslümanlar üzerinde oynanan oyunları bozarak yeryüzündeki bütün mazlumlara kurtuluş nasip etsin. Bir an önce dünya üzerinde kan ve gözyaşlarının dinmesini ve insanların barış ve güven içerisinde hayat sürmelerini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum."

Başkan Acehan, mesajında tüm İslam aleminin ve Çubuklu hemşehrilerinin Kadir Gecesi'ni tebrik ettiğini kaydederek, herkesin huzur içerisinde Ramazan Bayramı'na erişmesini dilediğini belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum