Çubuk-Akyurt karayolu iyileştiriliyor

Çubuk-Akyurt karayolu iyileştiriliyor

Çubuk ile Akyurt ilçelerini bağlayan karayolunun genişletilerek iyileştirilmesi çalışmalarına başlandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığınca yürütülen yol çalışması kapsamında, Çubuk ile Akyurt ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda yol genişletme çalışması yapılarak, ulaşım kalitesi artırılacak.

İlçeler arasındaki ulaşımın Çankırı-Kastamonu Devlet Karayolu'na bağlantısının da sağlanacağı projenin, yaklaşık 1 aylık sürede tamamlanarak, Çubuk, Akyurt ve Kalecik ilçelerinin Kastamonu, Ilgaz ve Çankırı'ya ulaşımının kolalaştırılması planlanıyor.

Çubuk Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karakuş, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından sürdürülen çalışmalara Çubuk Belediyesi olarak destek verdiklerini belirtti.

Çalışmaların son derece hızlı ilerlediğini ifade eden Karakuş, yolun yapılmasının ekonomik anlamda ilçeye katkı sağlayacağını dile getirdi.

Karakuş, çalışmalar için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna'ya ve ekip arkadaşlarına teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Yaklaşık 7 kilometrelik yol adeta yeni baştan yapılıyor. Akyurt ile Çubuk ilçelerinin sınırı olan Kalaba Mahallesi'nden başlayan yol çalışmasında ekiplerin bir kısmı yol genişletme çalışmasını bir kısmı da temel kısmını ve menfez çalışmalarını yapıyor. Diğer ekipte temel kısmı yapılan yerlerin asfaltlamasını sürdürüyor. Çubuk ve Akyurt ilçelerini birbirine yakınlaştıracak yol aynı zamanda birçok mahallenin ulaşımını sağlayan grup yol olarak hizmet vermektedir. Yol bir gidiş, bir geliş şeklinde yaklaşık 11 metre genişliğinde iki kat sıcak asfalt atılarak hizmete açılacak. Daha önce 7 metre genişliğinde olan yolun genişliği 11 metreye çıkartılırken Sünlü Mahallesi'nde bu genişlik yer yer 20 metreyi bulacak."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum