‘ÇUBUK AKADEMİ’DEN KARADENİZ ÇIKARMASI...

‘ÇUBUK AKADEMİ’DEN KARADENİZ ÇIKARMASI...

Çubuk Akademi projesi kapsamında, Akademi üyesi öğrencilere yönelik Ordu, Trabzon, Rize, Artvin ve Gürcistan-Batum yörelerini kapsayan bir Karadeniz gezisi gerçekleştirildi.

Şuayip YAMAN

Çubuk Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 27.11.2015 tarihli Kaymakamlık onayı ile “Çubuk Akademi Projesi İşbirliği Protokolü” imzalanmış, bu kapsamda 2- 6 Haziran 2016 tarihleri arasında, Çubuk Akademi üyesi öğrencilerine yönelik Karadeniz gezisi düzenlendi.

Öğrencilerin; kendini ve çevresini doğru tanıması, toplumsal hayata aktif olarak katılması, kendi kültürel değerleri, örf ve adetleri, geleneksel sanat dalları hakkında doğru bilgiye sahip olabilmesi adına; konferans, gezi, tiyatro, panel, söyleşi vb. kültürel, sanatsal etkinlik ve organizasyonlar düzenleyerek kişisel kariyer ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Çubuk Akademi projesi doğrultusunda; 2-6 Haziran 2016 tarihlerinde düzenlenen geziye Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, Çubuk Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Veyis Almış, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cüneyt Küpeli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Çubuk Akademi İstişare Heyeti üyesi Recai Özdemir, okul- kurum temsilcileri, Çubuk Akademi öğrencileri ve danışman öğretmenlerinden oluşan 96 kişi katıldı.

 

Çubuk Belediyesi’nin koordinasyonu ve sponsorluğunda gerçekleştirilen gezi organizasyonunda; 2 Haziran 2016 Perşembe günü 22.00’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önünden otobüslerle Ordu istikametine hareket edildi.

 

Ordu- Altınordu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Boztepe’de kahvaltı yapıldı. Ardından Trabzon’a geçildi. Trabzon Ayasofya Camii ziyaret edilerek burada Cuma namazı kılındı.

 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen öğle yemeği sonrasında, Sümela Manastırı ve Uzungöl gezildi.

 

Belediye Başkanı Dr. Tuncay ACEHAN, Trabzon gezisinin bir kısmında Çubuk Akademi üyesi öğrencilere eşlik etti.

 

Arsin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Arsin Anadolu İmam Hatip Liseleri pansiyonlarında akşam yemeğinin ardından aynı pansiyonlarda konaklandı.

 

4 Haziran 2016 Cumartesi günü Rize’ye hareket eden Çubuk Akademi heyeti Rize Belediyesi tarafından verilen kahvaltı ile güne başladı. ÇAYKUR Çay Fabrikası ziyaret edildikten sonra Mençuna Şelalesi ve Çifte kemer gezilmek üzere Artvin- Arhavi’ ye geçildi. Arhavi Ertuğrul Kurdoğlu Fen Lisesi pansiyonunda yenen akşam yemeği sonrasında, Fen Lisesi pansiyonunda konaklanıldı.

 

Çubuk Akademi üyesi öğrencilerinin; ulus ötesi yeni yerler görmeleri, yeni arkadaşlıklar kurmaları, farklı kültürleri tanımaları, yeni meslek grupları hakkında farkındalık sahibi olmaları, yabancı dil öğrenmeye yönelik isteklerinde artış sağlanması, yurt dışındaki kendi yaş grubundaki gençlerle iletişim kurarak farklılık ve benzerlikleri kıyaslamaları amacıyla 5 Haziran 2016 Pazar günü Gürcistan’a geçildi.

Batum’da yapılan kahvaltının akabinde teleferik gezisi gerçekleştirildi. Batum şehir gezisi tamamlanarak Artvin- Hopa’ya geçildi. Hopa Belediyesi’nce verilen öğle yemeği ile Ankara’ya hareket edildi.

 

Çubuk Akademi üyesi öğrencileri için, Karadeniz, Gürcistan- Batum gezisinin finali dönüş yolundaki bir tesiste, Ünye Belediyesi’nin harika misafirperverliği ve ev sahipliğinde gerçekleşen bir sahur programı gerçekleşti.

 

Çubuk Akademi üyesi öğrencileri; kendilerini böylesine güzel bir tesiste ağırlayan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’a, Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren’e ve üyeleri saatlerce beklemelerine rağmen güler yüzle hizmet eden Ünye Belediyesi Sosyal Tesis İşletme Şefi Uğur Çayır’a ve personeline bu nazik davranışlarından dolayı teşekkür ettiler.

 

Çubuk Akademi üyesi öğrenciler, 6 Haziran 2016 Pazartesi günü sona eren gezi ile farklı tecrübeler yaşamanın keyfine vardıklarını ifade ederek ve Karadeniz turundan çok memnun ayrıldılar.

 

Çubuk Akademi üyesi öğrencileri, “Karadeniz turunda üyelerini ağırlayan; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a, Arsin Kaymakamı Ergün Baysal’a, Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz Üstündağ’a, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’a, Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu’na, Hopa Kaymakamı Sayın Mehmet Ali Özkan’a, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiler.

 

Ayrıca gezinin sponsorluğunu üstlenen Çubuk Belediyesi’ne, Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’a, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma’ya da sonsuz teşekkürlerini ilettiler.

akademi-vert.jpgakademi1-vert.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.