Çubuk Akademi’de İkinci Mezuniyet Heyecanı

Çubuk Akademi’de İkinci Mezuniyet Heyecanı

2015-2016 Eğitim Öğretim döneminde Çubuk Akademi’ye seçilen ve eğitimlerine devam eden öğrenciler, mezuniyet belgelerini törenle aldı.

Çubuk Belediyesi tarafından yürütülen ve Çubuk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destek verdiği proje kapsamında açılan Çubuk Akademi’nin mezuniyet töreni, Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Çubuk Akademi’den sorumlu Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, akdeminin ikinci mezuniyetinin sevincini yaşadıklarını söyledi. Çubuk Akademi’nin 2015-2016 dönemindeki faaliyetleri ve çalışmalarını anlatan Acıelma, kendilerine destek olanlara ayrı ayrı teşekkür etti.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan’da, akademiye kültür, sanat ve eğitimde başarılı lise öğrencilerinin seçildiğini ve yıl boyunca sıkı bir eğitim faaliyetine tabi tutulduklarını belirtti. Akademiye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada gereken desteği vereceklerini vurgulayan Başkan Acehan, “Çubuk Akademi projesini kendisi de bu gün aramızda olan İbrahim Çelik ağabeyimizin tavsiyesi üzerine kurduk ve bugüne kadar devam ettirdik. Bugüne kadar yaklaşık 300 öğrencimiz bu projeden faydalandı. Belediyemizin katkılarıyla sürdürülen bu projenin gençlerimize azda olsa bir katkısı olduysa ben belediye başkanı olarak kendimi bahtiyar hissederim” diye konuştu.

Daha sonra konuşan eğitimci yazar İbrahim Çelik ise, belediye başkanlarının maddi olarak her ne yaparsa yapsın kendilerinden sonraki dönemlerde onların değiştirilebildiğini, ancak insana daire yapılan hizmetlerin hiçbir zaman değiştirilemeyeceğini ve unutulmayacağını söyledi. Akademiyle verilen eğitim sayesine öğrencilerde oluşacak olumlu gelişlerden bahseden Çelik, “Çubuk Akademinin ülkenin geleceğine dair önemli bir etkisi olacaktır. Bu akademi sıralarında geçen dakikalarınız en güzel günleriniz olduğuna eminim. Burada aldığınız düşünceleri, kazanımları hiçbir zaman unutmayacaksınız ve hayatınıza yön verecek düşünceler olacaktır” şeklinde konuştu.

Çubuk Akademi öğrencileri temsilcilerinden Melike Deniz’de öğrenciler adına yaptığı konuşmada, akademiye ait çok amaçlı bir tesisin hayata geçilmesini istediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi. Çekilen hatıra fotoğrafların ardından öğrenci velileri ve öğrencilerle birlikte iftar yapıldı.

Törene Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Ak Parti Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, İlçe Halk Eğitim Müdürü Recai Özdemir, Çubuk Doğayı Sevenler Derneği Başkanı Halil Basri Uluğ, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.