Çubuk Akademi 2. Eğitim Öğretim Yılına Başladı

Çubuk Akademi 2. Eğitim Öğretim Yılına Başladı

Çubuk'ta üstün yetenekli öğrencilerin eğitilmesi amacıyla kurulan Çubuk Akademisi, ikinci eğitim öğretim yılına başladı.

Üstün yetenekli öğrencilerin eğitilmesi amacıyla Çubuk Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen Çubuk Akademisi Projesi kapsamında ikinci eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, belediye olarak eğitime verdikleri desteği ve Çubuk Akademi'yi kurmadaki amaçlarını anlattı.

Geçen yıl 11 konuşmacının ve sanatçının akademi öğrencileriyle buluşturulduğunu, çeşitli geziler düzenlediklerini anlatan Acıelma, "Belediye Başkanımız Sayın Tuncay Acehan'ın talimatlarıyla kuruldu ve bugünlere geldi. Türkiye'nin önemli sanatçı, eğitimci, siyasetçi ve işadamlarıyla sizleri buluşturmak istiyoruz. Onların deneyimlerinden sizlerin de yararlanmasını istiyoruz. Biz biliyoruz ki siz Çubuk'un seçilmiş, başarılı, zeki ve çalışkan öğrencilerisiniz. Başarılarınıza biz de katkı verebilirsek mutlu oluruz. Biz, sizlerin iyi şekilde eğitim almasını istiyoruz" dedi.

Çubuk Akademi Koordinatörlüğünü yürüten Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cüneyt Küpeli de akademiye bu yıl müracaatın çok yoğun olduğunu ancak sayıyı 138'de durdurmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Akademinin koordine merkezinin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Teknoloji Tasarım Merkezi olduğunu bildiren Küpeli, "İkinci dönem akademide 12 konferans ve seminer vermeyi planladık. Konuşmacı olarak getirdiğimiz yazarların kitaplarını alarak sizlere ücretsiz dağıtacağız. Ayrıca yurt içi, yurt dışı gezilerimiz ve kamplarımız olacak. Dolu dolu, verimli ve faydalı bir eğitim öğretim yılı geçireceğiz" diye konuştu.

 Daha sonra öğrencilere yönelik seminer veren Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, geleceğin teminatı nesillerin akıllarının doğru inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

 Herkesin yeryüzü macerasını kendisinin yaşayacağını, hesabını da kendisinin vereceğini dile getiren Aslan, "Kimse kimsenin yerine yaşamıyor. Dolayısıyla seni inşa edecek kişi ben değilim, öğretmeniniz değil, yazarlar değil, anne ve babalarınız değil. Sen kendini inşa edeceksin. Kimseden fayda yok. Yeryüzünde sizlere lazım olacak enstrümanları çabuk kavrayın ve kendinizi iyi yetiştirin. Bir yazarımızın tabiriyle, 'bize gelmeyin, kendinize gelin'. Yoksa ilerleyen yaşlarda pişman olursunuz" ifadelerini kullandı.

Toplumun yüzde 80'inin kendini iyi şekilde yetiştirme kaygısı olmadan yaşadığına dikkati çeken Aslan, erken yaşta kendisini yetiştiren insanın hayata 5-0 önde başlayacağını kaydetti. Toplumun yükünü çekecek insanlara ihtiyacı olduğunun altını çizen Aslan, "Toplum, yükünü çekecek, onun yerine doğru düşünecek, doğru istikametler verecek lider insanlar bekliyor. Şahsiyetli, haysiyetli insanlar bekliyor. Onun için biz sizlere yatırım yapmak istiyoruz. Fazla zamanımız yok, çok çabuk kavramanızı istiyoruz. Siz başka düşman aramayın, sizin düşmanınız da dostunuz da sizsiniz, kendinizsiniz" diye konuştu.

Seminerin ardından Çubuk Akademi'nin okul temsilcileri ve başkanlarının seçimi yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.