Çubuk Ağız ve Diş Polikliniği, Ağız ve Diş Sağlığına Dikkat Çekti

Çubuk Ağız ve Diş Polikliniği, Ağız ve Diş Sağlığına Dikkat Çekti

Çubuk’un ilk ve en büyük ağız ve diş polikliniği olan Çubuk Ağız ve Diş Polikliniği, diş eti iltihaplarına ve diş çürüklerine karşı vatandaşları uyardı.

Çubuk’un ilk ve en büyük ağız ve diş polikliniği olan Çubuk Ağız ve Diş Polikliniği,  diş eti iltihaplarına ve diş çürüklerine karşı vatandaşları uyardı. 

-Amman Dikkat! Diş Deyip Geçmeyin

Ağız ve dişlerde karşılaşılan en büyük rahatsızlıklardan iki tanesinin diş eti iltihapları ve diş çürükleri olduğunu söyleyen Çubuk Ağız ve Diş Polikliniği Sorumlu Diş Hekim Erdem Tokur, eğer diş eti rahatsızlıkları ciddiye alınmaz ve gerekli önlemler zamanında alınmazsa o zaman bunun çene kemiğinin erimesine neden olabildiğini belitti.  Diş sağlığının aynı zamanda vücuttaki diğer organları da olumsuz etkilenmesine neden olacağını aktaran Tokur, bu nedenle diş sağlına dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

- Çubuk Ağız ve Diş Polikliniğinden Herkese Ücretsiz Diş ve Ağız Sağlığı Muayenesi  

Polikliniklerinde 6 ünite 4 uzman ağız ve diş sağlığı hekimi, 4 pratisyen diş hekim ve toplam 15 sağlık personeliyle her türlü ağız ve diş sağlığı hizmeti verdiklerini vurgulayan Tokur, diş sağlığında dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde sıraladı:

“1.Düzenli ve doğru fırçalama: Yatmadan önce ve sabahları kalktığınız zaman mutlaka dişlerinizi fırçalamalısınız. Çünkü yemek kırıntıları dişlerde bakteri oluşmasına neden olacaktır. Bu da zamanla dişlerinizi çürütecektir. İşte bu yüzden dişlerinizi günde en az iki defa fırçalamalısınız.

2.Diş ipi kullanımı: Diş sağlığı için önemli olan şeylerden bir tanesi de diş eti aralarında kalan yemek kalıntılarının temizlenmesidir. Bunun için birçok kişi kürdan kullanır. Ancak bu yanlış bir seçimdir. Bunun yerine diş ipi kullanmalısınız.

3.Ağız bakım suları: Ağzınızdaki bakterileri her zaman dişinizi fırçalayarak gideremezsiniz. Bunun içinse ağız bakım sularını kullanmalısınız. Bu sayede hem dişlerinizin çürümesini engelleyecek hem de ağız kokusunun önüne geçeceksiniz.

4.Asitli yiyecek ve içecekler: Asitli yiyecek ve içecekler dişlerinizin çürümesine neden olacaktır. Bu nedenle asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durmalısınız.

 5.Flor: Diş sağlığı için flor oldukça önemlidir. Özelliklede dişlerin daha sert ve sağlam olmasını sağlıyor. Bu nedenle florlu diş macunlarını kullanmanız size fayda sağlayacaktır.

6.Süt ve süt ürünleri: Kalsiyum içeren gıdalar dişlerinizin sağlığını korumada yardımcı olacaktır.

7.Bebeklik ve çocukluk döneminde diş sağlığı: Bebeklik ve çocukluk döneminde dişlerin sağlığı önemlidir. Çünkü çocukluk döneminde çürüyen dişler ilerleyen yaşlarda da devam edebilmektedir. Bunu ise yine dişlerinizi fırçalayarak ve şekerli yiyeceklerden uzak durarak sağlayabilirsiniz.

8.Diş eti hastalıkları: Diş sağlığı için en büyük tehdidi diş eti rahatsızlıkları oluşturmaktadır. Bu nedenle diş eti iltihaplarına karşı önlem almanız son derece önemlidir.

9.Düzenli kontrol: Diş et rahatsızlıkları ile mücadele etmek ve erken önlem almak için sizde yılda en az iki defa diş doktoruna kontrole gitmelisiniz.

-Sizleri Ağız ve Diş Muayenesine Davet Ediyoruz.

Özel Çubuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği  

Adres: 2. Sk No:9, 06760 /Çubuk

Telefon:(0312) 837 1837

https://www.cubukdis.com/

cubukdispolikilinigi-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.