Çubuk 42. Uluslararası Nysa Kültür Festivalinde

Çubuk 42. Uluslararası Nysa Kültür Festivalinde

42. Uluslararası Nysa Kültür ve Sanat Festivali, Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde başladı. Festival etkinlikleri kapsamında yapılan 'En Kaliteli Çilek Yetiştiricisi' yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler ve Çubuk Turşusu hediye edildi.

Adnan Menderes Bulvarında kortej yürüyüşü ile başlayan festivale, yurdun dört bir yanından gruplar katıldı. Kaligrafisi Adnan Menderes Üniversitesi Sultanhisar Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan "Muhteşem Yüzyıl" defilesinde değişik dönemlere ait kıyafetler sergilendi.

Cumhuriyet Meydanında top atışları ve mehteran takımının gösterilerisiyle başlayan festivalin açılışına, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Ak Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Ak Parti Aydın Milletvekili adayı Mehmet Erden, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve çevre ilçelerin kaymakamları ve belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Sultanhisar'da festivalin çok eski tarihlere dayandığını ifade etti. Sultanhisar'da festivalin portakal bayramı ile başladığını anımsatan Ünal, daha sonra portakalların çiftçiler tarafından sökülmesi ile çilek yetiştiriciliğinin başladığını anlattı. Bu nedenle festivalin değişerek Nysa Kültür ve Sanat Festivali'ne dönüştürüldüğünü ifade eden Ünal, ilçenin, tarım ve jeotermal başkenti olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

Festival'in açılışına katılan Çubuklu heyet, ilçeyi tanıtmak için çeşitli etkinlikler düzenledi. Hayri Aslan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Öğrencilerinden oluşan folklor grubu, korteje katılırken, Cumhuriyet Meydanı'nda da bir gösteri sundular.

Öğrenciler tarafından Cumhuriyet Meydanında gösteriler sunulurken, Çubuk Turşusu Kooperatifi yöneticileri tarafından da protokole ve vatandaşlara Çubuk turşusu ikram edildi.

-EN KALİTELİ ÇİLEK YARIŞMASI

Festival etkinlikleri kapsamında yapılan "En Kaliteli Çilek Yetiştiricisi" yarışmasına ise 21 üretici katıldı. Yapılan değerlendirme sonunda, Serkan Aşan birinci, Salih İzen ikinci, Sadık Çoşkun ise üçüncü oldu. İlçe Tarım Müdürlüğü, dereceye giren üreticileri para, gübre ve çeyrek altınla ödüllendirildi. Derceye gidenlere Çubuk turşusu da hediye edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.