ÇU-HA Projesi Başladı

ÇU-HA Projesi Başladı

Çubuk’un bilinmeyen folklorik değerlerini gün yüzüne çıkarmak için Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Çubuk'un Hafızası (ÇU-HA) Projesi, bu gün Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak başkanlığında, 2 öğretmen ve 9 öğrencinin katılımı ile ilk defa

Çubuk"un bilinmeyen folklorik değerlerini gün yüzüne çıkarmak için Çubuk Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Çubuk'un Hafızası (ÇU-HA) Projesi, bu gün Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak başkanlığında, 2 öğretmen ve 9 öğrencinin katılımı ile ilk defa Ağılcık Köyünden başladı.

ÇU-HA Projesi ekibi kız ve erkek öğrencilerden oluşan iki grup halinde çalışmalarına başladı. Mensur Toprak"ın başkanlık yaptığı grupların erkek öğrencilerin başında Edebiyat Öğretmeni Hakan Öztürk ve kız öğrencilerin başında ise Edebiyat Öğretmeni Arzu Eken Bozdemir bulunuyor. Çalışma hakkında bilgi veren Toprak, şunları kaydetti:""Daha öncesinden muhtarlar ile irtibata girerek 60 yaş üzeri büyüklerimizin evlerine veya köy odalarına belirlediğimiz zamanlarda ziyaret ediyoruz. Ekibimizi ikiye ayırdık. Bayan öğretmenimizin başında olduğu kız öğrencilerimizden oluşan grup bayanlar ile çalışma yapıyor. Bay öğretmenimizin başında olan erkek öğrencilerimiz de baylar ile çalışma yapıyor. Her iki grupta da öğrencilerimizden biri kamera ile video çekimi, diğeri ses kayıt cihazı ile kayıt, bir diğeri fotoğraf çekimi yaparken birde not alanı bulunuyor. Bunların dışında birde bilgileri topladığımız kişiler ile anket çalışmamız oluyor. Toplanan bilgiler müdürlüğümüz de oluşturulan birimde tekrar derlenecek"" dedi


ÇU-HA"nın ilçenin değerlerini öne çıkarmaya yönelik bir çalışma olduğunu belirten Toprak, vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandığını belirtti. Projeye Çubuk Kaymakamı Meftun Dalı ve Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden"in çok önemsediğini ve desteklediklerini sözlerine ekledi.

İlk defa Ağılcık Köyünde başlayan çalışmada bayan çalışma grubu evleri tek tek gezerek 60 yaşın üzerindeki bayanlardan bilgi toplayıp kayıt altına alırken, erkek çalışma grubu da köy konağında toplanan 60 yaş üzeri baylar ile sıra ile bilgi toplayıp kayıt altına aldılar.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum