Coşkun: “İddialar Asılsız”

Coşkun: “İddialar Asılsız”

Sabah Gazetesi Ankara Eki’nin “Yaşar Abi”si bir okur tarafından gönderilen Saray Beldesi Belediye Başkanı Hasan Coşkun hakkındaki iddialara yer vermişti.

 

18 Temmuz Cuma günü iddialara yer verilirken, 19 Temmuz Cumartesi günü aynı köşede Hasan Coşkun"un cevabı yer aldı.

Fatih Şahin tarafından “Yaşar Abi”ye gönderilen yazıda şu iddialar yer alıyor;

“Esenboğa yolunun her 2 tarafında 2 benzinliği varken 3. Bir benzinlik daha açmış, Esenboğa"ya gidş istikametindeki sahibi olduğu Total benzinliğin köşesindeki alanı benzinliğine katmıştır.


Esenboğa yolunun kenarında yer alan caminin önünden yapılacak olan üst geçidi ve yeni açtığı benzinliğin tam karşısında yapılmaya başlayan ve temeli dahi atılan üst geçidin yapımını benzinliklerin görüş açısını bozmasın diye iptal ettirerek, tam orta yere hiç kimsenin geçmek için kullanmayacağı bir yere yapılmasını sağlamış. Yaşlı insanların hayatını tehlikeye atarak otoban yoldan yürüyerek veya koşarak karşıya geçiyorlar çünkü üst geçit çok uzakta.
Sizin köşenizde bir süre önce “Sarayköy"de çifte standart” başlığıyla yer verdiğiniz gibi Saray Beldesinin girişinde kendisinin de ortak olduğu ve sonra hakkını devrettiği arsa üzerinde 10 kat bina yapılmasına müsaade etmiştir.

En vahim olanını en sona yazmak istiyorum. Belde belediyesi kapatılacağından adeta yangından mal kaçırırcasına belediyeye ait (37) adet parselin tamamını satmış. Ancak ne satış? Bir kısmı vatandaşla hisseli olan bu arsaların satışa çıkarıldığından vatandaşların hiç haberi yok.

Hiçbir kanun ve yönetmelik gözetmeden blok halinde bir firmaya satış yapılan arsaların muhammen bedeline göre, Resmi Gazete"de ilanı gerekirken kimsenin okumadığı bir yerel gazetede ilan edilmiş. Burada her bir arsanın muhammen bedeli ayrı ayrı dikkate alınmış. Halbuki şartnamede blok satış yapılacağı yazıyor ve nitekim blok halinde hepsi bir firmaya verilmiş.”

İddialara hemen cevap veren Saray Beldesi Belediye Başkanı Hasan Coşkun “Yaşar Abi” ye 150 sayfalık belge de içeren bir dosya gönderdi. “Yaşar Abi”nin özetlediği ve köşesinde yer verdiği cevap ise şu şekilde;

“1.Akaryakıt istasyonu
Esenboğa Yolu 142 ada 14 parselde kurulan Kadoil akaryakıt istasyonu; 04.02.2002 tarihinde yapılan plan değişikliği ile 142 ada 9-10 parseller akaryakıt istasyonuna çevrildi. 18.03.2005-766 sayılı Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla içinde 142 imar adasında bulunduğu yapı adalarına inşaat izni verildi. 2006 yılında inşaat ruhsatı alınarak yapı tamamlandı. Esenboğa"ya gidiş istikametindeki Total benzinliğin yanındaki park yerinde olup, herhangi bir tecavüz ve işgal söz konusu değildir.

2. Üst geçit
Esenboğa Yolu üzerindeki tüm alt ve üst geçitler ile yolun yapımı ASKİ tarafından gerçekleştirilmiştir. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu"na göre şahsım ve belediyenin, Büyükşehir"in proje ve işlerine müdahale yetkimiz bulunmamaktadır. Esenboğa yolundaki tüm üstgeçitler belli bir mesafe ve ask ile trafik düzenine göre yapılmaktadır.

3. İnşaatlar
04.02.2002 tarihinde Sarayköy Belediye Meclisi tarafından 2 bin metrakareden büyük arsalarla yüksek katlı bina yapılması kararlaştırılmıştır. Bu karar ile Saray içinde 404/1, 416/1, 612/1, 281/17, 388/1, 276/9, 396/6, 396/7 No"lu ada parsellere aynı şekilde yüksek katlı yapı ruhsatı verilmiştir. Bu karar doğrultusunda 2 bin 383 metrekarelik 867 ada 2 parsele yapı ruhsatı verilmiştir. Bu arsa ile hiçbir bağlantım ve ilişkim  bulunmamaktadır. 2006"da yapılan arsa satışı ihalesi neticesinde açılan inceleme neticesinde belediyeyi zarara uğratmayıp fazla gelir elde ettiğimiz anlaşıldığından soruşturma izni verilmemiştir:

4.Arsa satışı
Saray Belediyesi sınırları içinde şahıslarla hisseli belediye arsalarının ilgili şahıslara 15.10.2004 tarihine kadar müracaatları halinde satılacağına dair 05.09.2004 tarihli gazetede yayımlandı. Belediyenin belirttiği ve satış kararının alındığı 07.09.2004 tarihli Encümen kararı şahıslara posta ile ve elden tebliğ edildi.
Bu arsaların büyük kısmı müracaat eden şahıslara satıldı. Satılamayanlar için 02.05.2005 tarihinde Meclis Kararı alındı. 25.02.2008 tarihine kadar müracaat eden olmadığından arsalar, belediyenin ihtiyaçları nedeniyle açık artırma ile satışa çıkarıldı.

5. İhale Aşamaları
37 adet arsanın satışı için Basın İlan Kurumu"na yazı yazıldı ve gazetede yayımlandı. İhaleye 2 iştirakçi katılarak teminat yatırdı. İhaleye çıkan arsalar tek tek ihale edilerek tutanakla satıldı. Sözleşme yapılarak tapuları verildi. Dedikodu ve yalanlardan etkilenen alıcı firma, arsaların alış fiyatları üzerine 3. Satışlara satılacağını içeren ihtarname düzenlemiş, bu ihtarname belediye ilan panosuna asılmıştır. Fakat hiç kimse bu ilanla ilgilenmemiştir.
Hakkımda yapılan bütün suçlamalar tamamen yalan ve iftiradan ibarettir. Belediye olarak başarı ve hizmetlerimizi kabullenemeyen basiretsiz, kişiliksiz ve dar siyaset yapan art niyetli insanlar, bizi yolumuzdan çeviremezler, halka ve hakka hizmetten soğutamazlar.”

 

 

www.ufukgazetesi.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum