Çocuklarını okutmak için çalışırken patron oldu

Çocuklarını okutmak için çalışırken patron oldu

Çubuk'ta, çocuklarını okutmak için tarlalarda ırgatlık yaparak başladığı iş hayatına pazarlarda bazlama satarak devam eden Güldane Arslan, şimdi istihdam sağlayan iş yerinin sahibi oldu.

Biri üniversitede, biri lisede diğeri de ortaokulda öğrenim gören 3 çocuğu bulunan 38 yaşındaki Arslan, eşinin düzenli bir işte çalışmaması ve maaşının az olması nedeniyle çocuklarının eğitim giderlerini karşılayabilmek için ilk zamanlar eşinden habersiz tarlada ırgat olarak çalışmaya başladığını söyledi.

Bir gün çalışmaya gittiği tarla sahibinin kendisine işi gerektiği gibi yapamadığını söylemesi üzerine ırgat olarak çalışmayı bıraktığını ifade eden Arslan, ilçe merkezinde bulunan Atatürk Parkı'nın önünde bazlama satan yaşlı bir kadın görünce, kendisinin de bazlama yaparak satabileceğini düşünüp bu işi yapmaya başladığını anlattı.

Yaklaşık 10 yıldır bazlama yapıp satarak hem aile bütçesine katkı sağladığını hem de çocuklarını en iyi şekilde okuttuğunu belirten Arslan, "Üretim yerinin daha iyi ve daha hijyenik olması için iş yeri açmaya karar verdim. Şu an 3-4 kişiyle çalışmaya devam ediyorum."

Eşiyle gurur duyduğunu söyleyen Nuri Arslan (45) ise "Bazlama işine eşim başladı. İlk önceleri ben istemiyordum ama sonradan eşim devam edince ben de kendisine yardımcı olmaya başladım. Eşimin sayesinde bu seviyeye geldik. 3 çocuğumuz var, buradan elde edilen gelirle çocuklarımızı okutuyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.