ÇOCUK VE GENÇLİK MECLİSİ SEÇİMLERİ YAPILDI

ÇOCUK VE GENÇLİK MECLİSİ SEÇİMLERİ YAPILDI

Çubuk Kent Konseyi, Çocuk Meclisi ve Gençlik Meclisi seçimleri aynı gün Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Kültür Merkezi Salonu’nda yapıldı.

 

                                    Şuayip YAMAN


Yapılan seçimler sonrası Çocuk Meclisi’nin başkanlığına Gurbet Günenç, Gençlik Meclisi’nin başkanlığına ise Lokman Kurucan seçildiler.

Çubuk Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Çocuk ve Gençlik Meclisi ilk toplantısını yaparak, başkanlarını seçti.

Çocuk ve Gençlik Meclisi üyeleri, Çubuk Kent Konseyi Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ercan Arslan, Komisyon ve Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Şuayip Yaman, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Yiğiner, Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Karadağ Soba ve yönetim kurulu üyeleri nezaretinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Ercan Arslan, Kent Konseyi olgusu hakkında bilgi vererek amaç ve çalışma programı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yapılan bilgilendirmenin ardından belirlenen bir günde toplanarak çalışma yönergesi üzerinde durulacağını belirten Arslan, Çocuk ve Gençlik Meclisi yürütme kurullarının seçilmesinin ardından meclisin kendi kendisini yöneteceğini söyledi.

Çocuk ve Gençlik Meclisi’nin kentte yaşayan gençlerin sorunlarından, gereksinimlerinden ve beklentilerinden yola çıkarak; çözüm önerileri ve projeler üretilmesi, bu önerilerin ve projelerin gerçekleştirilmesine katılma, katkıda bulunma ve sorumluluk üstlenilmesi gibi çok yönlü ve geniş kapsamlı hedefleri bulunan bir platform olduğunu belirten Arslan, “Çubuk Kent Konseyi olarak kurumsal yapımızı tamamlama konusunda önemli bir adım atıyoruz.

Aktif olarak çalışmasını sürdüren Kadın Meclisimizin, Kent Konseyi’nin önemli bir organı olacak Gençlik Meclisi’ni de oluşturuyoruz. Benim kişisel beklentim 2015 yaz aylarında varlığını önemli ölçüde hissettirecek şekilde yoğun bir etkinlik programı ile çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacak aktif ve dinamik bir meclistir. Aranızda başkan, üyeler seçerek, çalışma grupları oluşturarak aktif çalışmalarınıza başlayacaksınız” dedi.

Yapılan ilk toplantıda Çocuk ve Gençlik Meclisleri’nin başkanları, başkan yardımcıları, sekreterleri seçilerek meclisin çalışma yöntemi üzerinde duruldu.

Çocuk Meclisi Seçimleri

Çubuk Kent Konseyi’ nce oluşturulan Çocuk Meclisi, ilk toplantısını projeler ğretmek ve geleceklerini şekillendirecek çalışmak üzere toplandı.

Çocukların yaşamak istedikleri Çubuk konusunda kararlar vermek üzere yönetimde söz sahibi olmasını hedefleyen Çocuk Meclisi’ne Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ev sahipliği yaptı.

Çubuk’ta ilk ve ortaokul öğrencilerden 4. ve 8. sınıf öğrencisi 52 çocuk tanışma ile birlikte Yürütme kurulunda yer alacak başkan, başkan yardımcısı ve sekreterlerini seçmek amacıyla toplandı.

Çubuk Kent Konseyi teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ercan Arslan, Çocuk Meclisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Kent Konseyi hakkında bilgi verdi. Çocuklardan Çubuk hakkında kararlar alıp, çeşitli öneriler getirerek projeler üretmesini istedi.

Arslan, daha önce oluşturulan Kadın Meclisi, Engelliler Meclisi’nin ardından Çocuk Meclisi’nin oluşturulduğunu belirterek, tüm meclislerde olduğu gibi Çocuk Meclisi’ne  de çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Arslan, Çocuk Meclisi’nin yaşıtları için nasıl bir Çubuk istediklerine, bu meclisin aracı olacağını söyledi.

        Çocuk Meclisi’nin Başkanlığına Gurbet Gönenç Seçildi

Çocuk Meclisi’nin ilk toplantısında 10 adaylı Meclis Başkanı ile meclis organlarının seçimi yapıldı.

Meclisin ortak kararı ile adaylar önce kendilerini tanıtıp, başkan olmaları halinde yapacakları vaatleri açıkladılar.

Seçimde en çok oyu alan Atatürk Ortaokulu’ndan Gurbet Günenç Çocuk Meclisi Başkanı oldu.

Çubuk TOKİ İlköğretim Okulu’ndan Yasin Kaşkaya Başkan vekili oldu.

Şehit Piyade Üsteğmen Muharrem Kaleli İlköğretim Okulu’ndan Ayşenaz Gökçe Komisyon ve projelerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına,

,Aşağı Çavundur İlköğretim Okulu’ndan Mehmet Ali Orunç Basın Yayın ve tanıtımdan Sorumlu Başkan yardımcılığına,

Özel Aksoy Okulu’ndan Şevval Çakmak Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcılığına,

 

Özel Yükselen Ortaokulu’ndan Serdar Arda Şahin Teşkilatlanmadan Sorumlu Sekreterliğe,

Yavuz Selim İlköğretim Okulu’ndan Fatma Yağmur Güngör Basın Yayın ve Tanıtımdan Sorumlu Sekreterliğe,

Bekir Yılmaz İlkokulu’ndan Cemre Mert Komisyon ve Projelerden Sorumlu Sekreterliğe seçildiler.

 

Gençlik Meclisi Seçimleri

Yaklaşık 1,5 saat süren toplantıda başkanlık için 5 aday yarıştı. Adayların kendilerini tanıtarak yapmak istedikleri çalışmalar hakkında bilgi vermesinin ardından yapılan seçimde;

Toplantıya katılan 22 delegeden en çok oy alan Fatih Sultan Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Lokman Kurucan Gençlik Meclisi Başkanı seçildi.

Daha sonra yapılan seçimlerde ise;

Meliha-Hasan Ali Bostan Çubuk Fen Lisesi’nden Muhammed Enes Metin Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcılığına,

 

Çubuk Anadolu Lisesi’nden Oktay Özdemir Komisyon ve Projelerden Sorumlu Başkan Yardımcılığına,

Çubuk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden F.Gülcan Çalı Basın Yayın ve Tanıtımdan Sorumlu Başkan Yardımcılığına,

 

Yunus Emre Anadolu Lisesi’nden Emrullah Sarıaslan Komisyon ve Projelerden Sorumlu Sekreterliğe,

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Mezunu Beyza Esre Basın Yayın ve Tanıtımdan Sorumlu Sekreterliğe,

Çubuk Anadolu Lisesi’nden Ömer Kaan Demirgil  Teşkilatlanmadan Sorumlu Sekreterliğe seçildiler.  

 

Çocuk ve Gençlik Merkezi, Çalışma Grubu üyelerini belirlemek üzere Salon’dan ayrıldılar.

cocuk-meclisi01-001.jpgcocuk-meclisi02-001.jpgcocuk-meclisi03-001.jpgcocuk-meclisi04-001.jpgcocuk-meclisi05-001.jpgcocuk-meclisi06-001.jpgcocuk-meclisi07-001.jpgcocuk-meclisi08-001.jpgcocuk-meclisi09-001.jpgcocuk-meclisi10-001.jpgcocuk-meclisi11-001.jpgcocuk-meclisi12-001.jpgcocuk-meclisi13-001.jpgcocuk-meclisi14-001.jpgcocuk-meclisi15-001.jpgcocuk-meclisi16-001.jpgcocuk-meclisi17-001.jpgcocuk-meclisi18-001.jpgcocuk-meclisi19-001.jpgcocuk-meclisi20-001.jpgcocuk-meclisi21.jpgcocuk-meclisi22.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.