Çocuk üniversitesi kapılarını açıyor

Çocuk üniversitesi kapılarını açıyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), 15 Temmuz mağduru şehit ve gazi çocukları için çocuk üniversitesi kuruyor.

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğrencilerinin 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde şehit ve gazi olan kahramanların çocuklarının buruk yüzünü güldürmek amacıyla tasarladıkları 'Sihirli Dilek Kutusu Çocuk Festivali' projesi Mayıs 2017'de AYBÜ'nün bahar şenlikleri sırasında gerçekleştirildi. Şehit ve gazi çocukları için düzenlenen iki günlük festivalden ilham alıp projenin devam etmesini isteyen öğrenci ve öğretim görevlilerinin ortak kararı ile çocuk üniversitesi fikri ortaya çıktı.

DEZAVANTAJLI ÇOCUKLARI KAPSIYOR
15 Temmuz hain darbe mağduru çocukların eğitim, kültürel ve sosyal yaşamlarına yatırımda bulunma fikriyle yola çıkan AYBÜ, ilerleyen zamanlarda dezavantajlı konumda olan çocukları da dahil etmeyi amaçlıyor. 15 Temmuz şehit ve gazi çocuklarını kapsamakla birlikte, aynı zamanda mülteci çocukları, diğer özel öğrenme gereksinimi olan çocukları, maddi, fiziksel, coğrafi, sosyal açıdan daha az imkanı olan dezavantajlı çocukları kapsayacak.



HEM EĞİTİM HEM EĞLENCE
8-15 yaş grubundaki çocukların oyunlaştırılmış eğitim yöntemlerine dayanarak hazırlanmış özel çocuk müfredatı kapsamında eğitici, düşündürücü ve eğlendirici atölyelere katılımını teşvik eden, eğitim, sosyal ve kültürel yaşamlarına katkıda bulunan dinamik bir çocuk akademisi kuruluyor. 16 yaşına kadar AYBÜ'den faydalanacak olan öğrenciler hem öğrenip hem de eğlenecek. Çocuklara dilbilimsel, kültürel, sosyal ve dijital yetkinlik kazandırmayı amaçlayan çocuk üniversitesinde çocukların travmalarını atlatmalarına yönelik psikolojik oturumlar ve psikodrama atölyeleri düzenlenecek. Üniversitede görev yapan öğretim elamanları ve öğrencilerin gönüllü olarak çocuklara ders verecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.