Çocuk Meclisi Üyelerinden Büyüklere Örnek Olacak Çalışma

Çocuk Meclisi Üyelerinden Büyüklere Örnek Olacak Çalışma

Çubuk Kent Konseyi meclisleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Çubuk Kent Konseyi meclisleri çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri düzenledikleri programla yok olmaya yüz tutan merhamet duygularının gönüllerde yeniden yeşermesi gerektiğine dikkat çektiler.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bir araya gelen Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleri, düzenledikleri meclis toplantısının bir bölümünde ‘Resimle Terapi’ programı düzenlediler.

Köylü Ressam Halil Basri Uluğ’un yönetiminde ‘merhameti’ resmeden minik liderler, büyüklerin unuttuğu merhamet duygusunun yeniden kalplerde yeşermesi gerektiğine dikkat çektiler.

Geleceğin liderleri Çocuk Meclisi üyeleri, her geçen gün merhamet duygusunun yoksunlaştığı dünyada insanları merhamete davet etmek ve merhamet duygusunun insanların yüreğinde perçinleşmesine katkı vermek, farkındalık oluşturmak amacıyla merhameti kağıtlara aktardı.

Dünyada yaşanan terör olayları, yoksulluk, haksızlık ve savaşların minik mağdurları çocukların yaşadıkları acıları resimlerle paylaşmaları amacıyla gerçekleştirilen projede, küçükler birbirinden etkileyici resimlere imza attı.

Proje koordinatörü Çocuk Meclisi Başkanı Sıla Erdem, dünyanın merhamete ihtiyacı olduğunu söyledi. Tüm sorunların merhametten yoksun insanlar nedeniyle yaşandığını anlatan Erdem, “Sağ olsun Köylü Ressam Halil Basri Uluğ önderliğinde bugünkü etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Bize bu konuda destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Biz ne kadar önceden başlarsak merhametli, sevgili bireyler olmaya, o kadar dünyamız ve geleceğimiz için daha iyi olur. Bu yaptığımız projeyle insanları merhametli, sevgili ve saygılı olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.  

Terör ve savaşlardan çok rahatsız olduklarını anlatan Erdem, savaşların bitmesini ve çocukların artık ağlamamasını istediklerini ve bu kapsamda projenin yararlı olacağını belirtti.

-Başkan Acehan’dan Çocuk Meclisi Üyelerine Teşekkür

Programa katılan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’da, programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çubuk Kent Konseyi Çocuk Meclisini çalışmalarından dolayı tebrik eden Başkan Acehan, çocuklarla ve yaptıkları çalışmalarla tek tek ilgilendi.

Çocukların çok yaratıcı ve duyarlı olduğunu vurgulayan Başkan Acehan,”Çocuklarımız çok yaratıcı güzel şeyleri kağıt üzerine dökmeye çalışıyorlar. Bir çocuğumuza şunu sordum, ‘sokak köpeklerimiz var, bunları ne yapalım? Tüfekle mi öldürelim, zehirleyerek mi öldürelim?‘ Çocuk bana, ‘Hayır onları yaşatalım’ dedi. Yani çocuklarımızın hem bitkiler hem canlılar hem de nsanlar adına ve sokak hayvanları adına genel geçer kişilere göre, kanaat önderleri olduklarını söyleyenlere göre çok daha merhametli olduğunu gördüm ve hissettim. Çok güzel yaratıcı fikirlerle resimler yapıyorlar” dedi.

-Çocukların Ressam Amcası Halil Basri Uluğ’dan Yapılan Resimlere Tam Not

Çocuklarla birlikte merhamet konusunu işleyen köylü ressam lakaplı Halil Basri Uluğ ise, kendisinin çocukların daveti üzerine katıldığını ve gördüğü manzara karşısında çok duygulandığını söyledi.

Çalışmadan ressamlara taş çıkartırcasına eserler çıktığını aktaran Uluğ, “Bu yaşta ki çocuklarımızın merhamet konusunu işlemeleri çok önemlidir. Gördüğüm kadarıyla gençlerimiz gerçekten çok duyarlılar. Birbirinden güzel konular ortaya çıkarttılar. Aslında bu düşüncelerin tuvale ve kaleme yansıması çok zor bir olaydır. Görüyoruz ki arkadaşlarımız ellerinden geldiği gayretle kağıda ve tuvale yansıtmaya çalışıyorlar. Böyle bir çalışma yapmalarından dolayı gerçekten çok duygulandık, çünkü özellikle günümüzde merhamete herkesin ihtiyacı var” diye konuştu.

kent-konseyi-vert-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.