Çoban Köpeği "Pusat" Çubuk'un İlgi Odağı Oldu

Çoban Köpeği "Pusat" Çubuk'un İlgi Odağı Oldu

Türk Çoban Köpekleri Güzellik Yarışması’nda tüm kategorilerde Türkiye birincisi olan "Pusat", Çubuk ilçesinde ilgi odağı oldu.

Yenimahalle ilçesinde Anadolu Çoban Köpekleri Derneği tarafından geçtiğimiz hafta düzenlenen yarışmaya Çubuk'tan katılan Mert Çapar'a ait çoban köpeği "Pusat" tüm kategorilerde birinci oldu. Pusat, ilçede gündem olurken bir çok vatandaş Pusat'ı görmeye geliyor.

Çapar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köpeğini yaklaşık bir senedir yarışmaya hazırladığını söyledi.

Pusat'ın aldığı birinciliklerin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Çapar, şunları kaydetti:

"Köpekleri çok seviyorum. Çocukken ailem köpek beslememe izin vermedi. Köpek beslemek için doğalgazlı apartmandan ayrılıp, tek katlı bahçeli sobalı eve taşındım. Eşimle evlenirken ilk şartım köpek beslemekti. Eşim de bana her zaman destek oldu. Aldığı dereceyle Pusat, bugüne kadar yaşadığım zorlukların hakkını verdi. Pusat'ın çok farklı eğitim ve yemek programı var. Pusat, yarışmaya katılan 400 köpek arasında birinci seçildi. Şu an Pusat'a o kadar ilgi var ki görüldüğü andan itibaren trafik bile kilitleniyor."

76 yaşında olduğunu ve bu yaşa kadar böyle büyük bir çoban köpeği görmediğini dile getiren Osman Çelik ise, "Bu yaşıma kadar böyle bir köpek görmedim. Çok güzel ve eğitimli. Güzel yetiştirilmiş." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.