Abdurrahim Somuncu   (Emekli Müftü)

Abdurrahim Somuncu (Emekli Müftü)

CİNSİ SAPIKLIK

                      Cinsel sapıklık fillini işleyen insanların islahı için Filistindeki Sedüm beldesine Cenab-ı Hak, Lut (asv)"ı Peygamber olarak göndermişti. Sedum bölgesindeki insanlar putlara tapıyorlar, soygunculuk yapıyorlar, zayıf buldukları insanlara çeşitli işkencelerde bulunuyorlar, livata (homoseksüellik) filini işliyorlardı. Hz. Lut (sav)  bu sapık ve ahlaksız insanlara önce öğüt ve nasihatte bulundu, doğru yola davet etti. Eğer kötü fiillerinden vaz geçip doğru yola gelmezlerse, Allah Tealanın azabına uğrayacaklarını haber verdi. Buna rağmen fuhşa ve kötü hareketlerine devam ettiler. İsyankârlar; “Ey Lut, sen sözünde doğru isen bahsettiğin azabı getir” dediler. Isyan edenler arasında Lut (as)"ın kendi hanımı da vardı.  Peygamberin hak ve doğruya olan bu davetini kabul etmediler. Bunların şirretlikleri ve kötü davranışları gittikçe arttı. Lut peygambere nur yüzlü meleklerden Cebrail (as) ile Mikail (as)  genç delikanlılar şeklinde elçi olarak gelmişlerdi. Gelen melekler önce İbrahim(as)" ma uğradılar, kendisine Cenaba"ı Hakkın bir oğlan evladı vereceği müjdesini verdiler. Gelen melekler, azgın kavim olan sedum halkını yok etmek üzere geldiklerini söylediler ve İbrahim  (as)"ın yanından ayrıldılar. Öğle vakti Sedum denilen yere geldiler. Hz.Lut (as) mı buldular. Hz.Lut"un isyankâr hanımı evine, genç delikanlıların geldiğini, azgın olan sedum halkına casusluk yaparak bildirdi. Livatacılar, Lut (as) in evinin etrafını sardılar. Gelen misafirleri bize teslim et diye Lut (as) mı sıkıştırdılar. Lut Peygamber öğüt ve uyarılarda bulunduysa da söz dinlemediler ve kapıyı zorladılar. Cebrail (as) “ey Lut sen kapıdan çekil” dedi ve kapıyı açınca, Cebrail (as) kanadını kapıya gerdi kimse içeriye giremedi ve Allah tarafından onların gözleri kör oldu. Kamer süresi ayet 37 de şöyle açıklanmaktadır; “Onlar Lut"un müsafirlerine karşı kötülük yapmayı planlamışlardı. Hemen biz onların gözlerini silme kör ettik. Haydi, azabımı ve uyarımı tadın (dedik

 

               Bu olayı Kur"andaki hut süresinden ( 77,78,79,80,81,82 ve 83.ayetlerinden) öğrenelim. 77. ayet şöyledir; “Elçilerimiz Lut"a gelince,(Lut) onların yüzünden üzüldü ve onlardan dolayı içi daraldı da ( bu çetin bir gündür dedi)” (Meleklerin genç delikanlılar şeklinde geldiğini görünce Lut (as)  onları insan sanmıştı ve kavminin onlara tecavüz etmesinden korkmuştu. Çünkü A"raf süresinin 80 ve 81. ayetlerinde bildirildiğine göre Lut"un inkârcı kavminde cinsi sapıklık yaygındı) 78.ayet ise şu şekildedir;“Lut"un kavmi, koşarak onun yanına geldiler. Daha öncede o kötü işleri yapmaktaydılar. Lut: Ey kavmim! İşte şunlar (herkesin kızlarını kastederek) kızlarımızdır,(onlarla evlenin);sizin için onlar daha temizdir. Allahtan korkun ve müsafirlemin önünde beni rezil etmeyin! İçinizde aklı başında adam yokmu! dedi. Ayet 79:Dediler ki: Senin kızlarında bizim bir hakkımız olmadığını biliyorsun. Ve sen bizim ne istediğimizi elbette bilirsin. Ayet 80:(Lut ) keşke benim size karşı (koyacak) bir gücüm olsaydı veya güçlü bir kaleye sığına bilseydim! dedi. Ayet 81: (Melekler) dediler ki: “Ey lut! Biz rabbinin elçileriyiz. Onlar sana asla dokunamazlar. Sen gecenin bir kısmında ailenle (yola çıkıp) yürü. Karından başka sizden hiç biri geride kalmasın. Çünkü onlara gelecek olan (azab) şüphesiz ona da isabet edecektir. Onlara va"d olunan (helak) zamanı sabah vaktidir. Sabah yakın değil mi?” Ayet 82: “Emrimiz gelince, oranın altını üstüne getirdik ve üzerlerine de (balçıktan) pişirilip istif edilmiş taşlar yağdırdık. Ayet 83: (O taşlar:) Rabbin katında işaretlenerek (yağdırılmıştır) onlar zalimlerden uzak değildir. (Onlar zalimlerin ta kendisidirler)” buyrulmaktadır. 

 

            Bir kimse nikâhlı eşiyle anal ( arka tarafından ) ilişkide bulunsa, yine bu çirkin “livata” filini işlemiş olduğu dini kaynaklarda yer almaktadır.   Kur"an dan ve tarihten anladığımıza göre, cinsi sapıklık filini irtikâp edenleri Cenab-ı Hak, en ağır ceza ile cezalandırmıştır. Allah tarafından birçok suçun cezasının Kuran ve hadislerdeki hükümler doğrultusunda kulları tarafından icra edilmesini emretmiştir. Fakat Livata (Homoseksüellik) filini işleyenlerin cezasını bizzat Cenab"ı Hak kendisi vermiştir.

 

             Hz.Lut (as) kendine tabi olanlarla geceleyin Sedum beldesinden ayrılıp Sa"r şehrine gitmiştir. Lut (as) Sedum şehrinden ayrıldıktan sonra, O,kötü filin irtikâp edildiği yer halkının üzerlerine, Allah tarafından,  önce taş yağdırılmış, daha sonra da, onların yaşadığı yerin üstünü, altına getirmek suretiyle yok edilmiştir.  Sedum beldesi halkı yok olduktan sonra, o yerde kaynar sular fışkırıp, orası göl haline gelmiştir. Bugün bu yere “lut” gölü denmektedir. Hz. Lut (as) Bu olaydan sonra iki kızı ile birlikte, Şam diyarına hicret etmiş yedi sene daha yaşadıktan sonra, seksen yaşında iken, vefat etmiştir. Kabrinin Halilurrahmanda olduğu rivayet edilmiştir.

        Mevla"mız neslimizi bu iğrenç insanların şerrinden korusun. Allah"a emanet olunuz.                                                                                                  

 

Bu yazı toplam 7005 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum