Çin'den Güneş Enerjili Cep Telefonu

Çin'den Güneş Enerjili Cep Telefonu

Hemen her alanda ucuz ve taklit ürünler yapabilen Çinliler sonunda bu gelişimi yeni üretimlerle perçinlemeyi başardılar.




Hemen her alanda ucuz ve taklit ürünler yapabilen Çinliler sonunda bu gelişimi yeni üretimlerle perçinlemeyi başardılar. Çin hükümetinin milyonlarca dolarlık yatırımla kurduğu Congguantsun adlı "silikon vadisi"nde geliştirdiği yerli malı güneş enerjisiyle çalışan cep telefonu ay sonunda satışa sunulacak.

"Şangvutung" adlı marka ile bu ayın sonunda Çin pazarına çıkacak olan cep telefonu 3 bin 980 Yuan'dan (yaklaşık 691 YTL) satışa çıkacak.
Cep telefonunun üzerinde farklı açılarda duran 5 bin mikro lens bulunuyor. Böylece telefonun konumu ne olursa olsun, üzerine güneş ışığı düştüğü sürece şarj olabiliyor. Öğle saatlerinde güneş ışığıyla bir saat şarj edilen telefon, 42 ile 50 saat arasında konuşma yapma imkanı tanıyor.
Şimdilik sadece Çinde satışa sunulacak bu çevre dostu telefon, yakın zamanda yapılan girişimlerle tüm dünyada satılması planlanıyor.
Çin'de yaklaşık 400 milyon kişinin cep telefonu sahibi olduğu düşünülünce tasarruf edilen elektriğin boyutuda oldukça fazla olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.